Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

 

Kézzel készített színes ünnepi termékeket kínáltak eladásra a fogyatékkal élők és nevelőik

Barabás Hajnal 2019. december 03., 15:54

A fogyatékkal élők világnapja alkalmából idén is megtartották a karácsonyi kézműves kiállítást és vásárt kedden a csíkszeredai megyeháza oszlopcsarnokánál. A termékek elkészítésében és kiállításában mintegy 150 személyt vett részt, úgy a fogyatékkal élők, mint nevelőik.

Megmutatták, hogy amit csinálnak, az értékes, fontos és szép Fotó: Gábos Albin

Józsa Csaba, a szervező Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezetének elnöke elmondta, az egész megyéből meghívták a fogyatékkal élőkkel foglalkozó szervezeteket, akik többek között Udvarhelyszékről, Gyergyószékről, Szépvízről, Alcsíkról, valamint a gyermekvédelmi rendszerben lévő elhelyező központokból és nevelő házakból érkeztek Csíkszeredába kiállítani termékeiket.

Fotó: Gábos Albin

Elsősorban a kézművestermékek kaphatók, azok a termékek, amelyeket a nappali foglalkoztatókba és nevelő központokban készítenek a foglalkoztatottak a nevelőik segítségével. Többnyire adventi és karácsonyi témájú termékeket, adventi koszorúkat, kopogtatókat, karácsonyfadíszeket és egyéb termékeket lehetett elvinni az adományokért cserébe

– sorolta a szervezet elnöke.

Fotó: Gábos Albin

Hozzátette, azért tartják fontosnak minden évben ezt a vásárt megszervezni, közösen a Hargita Megyei Szociális és Gyermekjogvédelmi Vezérigazgatósággal, hogy az emberek lássák, a fogyatékkal élő fiataloknak is lehet értékes a munkája, a nevelőiknek szintén. „Fontos, hogy megmutathassák, amit csinálnak az értékes, fontos és szép, és fontos a visszajelzés az emberek részéről, hogy értékelik ezt azzal, hogy megvásárolják kézműves termékeiket” – emelte ki.

Fotó: Gábos Albin

Az adományokból befolyt összeget a szervezetek saját műhelyeik működésére fordítják.

HIRDETÉS

Fotó: Gábos Albin
Fotó: Gábos Albin
Fotó: Gábos Albin
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS