Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Kettős medvetámadás Tusnádfürdőn

Székelyhon 2018. augusztus 05., 10:25 utolsó módosítás: 2018. augusztus 05., 15:43
HIRDETÉS

A tusnádfürdői vasútállomás felé tartó férfira támadt vasárnap hajnalban egy hárombocsos anyamedve. A fiatal segítségére egy közelben lakó ismerőse sietett, őt is megtámadta a nagyvad.

Fotó: Hargita Megye Tanácsa sajtószolgálata

A helyi önkéntes tűzoltó-alakulat 28 éves, civilben lévő tagjára támadt először a medve az üzemanyagtöltő-állomás közelében, miközben a vasútállomás irányába haladt. A közelben lakó ismerőse, a 27 éves, szintén szolgálaton kívüli önkéntes tűzoltó sietett a segítségére, az anyamedve azonban őt sem kímélte. A két fiatalt a Hargita Megyei Mentőszolgálat a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházba szállította, egyikük súlyos sérülései miatt műtéti beavatkozásra szorul.

Adrian Dobrică sebészorvos szerint mély sebei vannak,

a medve gyakorlatilag kiharapott egy darabot a bal mellkasából.

A másik áldozatnak a vállán és a fülén vannak sérülései, őt a fertőző részlegre utalták.

HIRDETÉS

Dan Iamandi, a Hargita Megyei Csendőr-felügyelőség vezetője az Agerpres hírügynökségnek elmondta, vasárnap reggel a 112-es segélyhívószámon jelezték, hogy a háromból két medvebocs az állomás melletti szeméttárolóba szorult, de amire a csendőrök kiértek, egy helyi lakos már kiengedte a bocsokat, azok anyjukkal együtt visszatértek az erdőbe.

Iamandi szerint

nem kizárt, hogy a bocsok miatt ideges anyamedve támadott a két férfira.

Ezen a héten egy medve behatolt egy ötven gyereknek otthont adó központba, leszakított egy ajtót, és fagylaltot, zöldséget evett egy hűtőládából. Ugyancsak júliusban két másik személyt is megtámadott a medve. Az lakosok petíciót intéztek a környezetvédelmi minisztériumhoz, amelyben azt írták: veszélyeztetve érzik magukat a város utcáin, ahová legalább 20 medve jár be rendszeresen.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
1 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS