Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Ketrecet vittek az elgázolt és árokba esett sérült medvéhez

Simon Virág 2019. november 21., 20:56 utolsó módosítás: 2019. november 21., 21:46
HIRDETÉS

Az Ákosfalva községhez tartozó Göcs határában újabb medvét gázoltak el csütörtökön este. A medve nem pusztult el az ütközés következtében, a helyszínre kiszálló marosvásárhelyi állatkert munkatársai pedig ketrecet vittek az állat elszállítására.

A medve nem pusztult el az ütközés következtében Fotó: Info Trafic Mureș/Facebook

A Maros megyei prefektúrától kapott információk szerint a vadállat nem pusztult el az ütközés következtében. 

A helyszínre kiszálltak a hatóságok és az állatkert szakértői is, akik egy szállításra alkalmas ketrecet vittek a helyszínre.

Raluca Creţ, a Maros megyei prefektúra sajtószóvivője portálunknak elmondta, hogy a medve életben maradt, elkábították és a marosvásárhelyi állatkertbe szállították. A balesetet okozó bukaresti rendszámú személyautóban két személy utazott, egyikük sem sérült meg,

Maros megyében augusztus óta ez a hatodik nagyvad, amelyet elütnek a közutakon. Csütörtök délben Maros megye prefektusa összehívta a sürgősségi esetek bizottságát, és az illetékesekkel átbeszélték, hogy kinek mi a teendője, ha egy védett állatot vagy bármilyen vadállatot elütnek a közutakon.

Leszögezték, kinek milyen feladata van, ki kit és mennyi időn belül kell értesítsen, és ki milyen döntéseket hozhat meg. Mindezt szabályozzák az érvényben levő törvények, de a prefektus szerint, mivel sok ilyen jellegű baleset van, fontos ezeket tisztázni.

Mint ismert, Hargita megye prefektusát azután váltották le tisztségéből, miután elütöttek egy medvét Parajd közelében, és tíz órán keresztül hagyták szenvedni az úton, mielőtt elaltatták volna.

HIRDETÉS

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
1 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS