Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Két csíki az ösztöndíjasok között

R. Kiss Edit 2010. június 28., 14:04 utolsó módosítás: 2010. június 28., 14:25

Odaítélte a 2010-es Balás Elek Ösztöndíjakat a Székely Előfutár Alapítvány. A székelyföldi tehetségek tudományos munkájának támogatására létrehozott ösztöndíj nyertesei között két csíkszeredai van.

Fotó: Kristó Róbert

Az amerikai Székely Előfutár Alapítvány közleménye szerint a Balás Elek Ösztöndíjak célja a székelyföldi tehetségek támogatása tudományos munka tanulásában, melyet választott tanácsadó segítségével egyetemi vagy kutatóintézeti irányítással végeznek.

Idén az alapítvány 64 pályázatot kapott. Az alapítvány nemzetközi Ösztöndíj Tanácsa az irásos pályamunkák alapján kiválasztotta a legjobbakat a jelentkezők közül, a döntőbe jutott pályázók pedig telefonos interjún vettek részt. Az elbírálás eredményeként nyolc pályázó kapott Balás Elek Ösztöndíjat, 500 és 1000 dollár közötti összegben. Emellett, a munka elismerésére és ösztönzésére további kilenc személy dicsérő oklevelet kap.

Csíkszeredából Ambrus Tünde és Molnár Attila részesülnek az ösztöndíjban. Ambrus Tünde a székely falutízest mint földrajzi teret és társadalmat meghatározó sajátosságot vizsgálja, Molnár Attila pedig az erdélyi magyar fotótörténeti kulturális örökség digitalizálására irányuló munkájára kapott támogatást. Ösztöndíjban részesült még a gyergyószentmiklósi Boros Ágnes-Zsuzsanna, a kézdivásárhelyi Gergely Orsolya, a sepsiszentgyörgyi Éltes Péter Endre, a székelykeresztúri Szabó László, a székelyudvarhelyi Kovács Ágnes és Szabó István.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
1 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS