Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Két autó ütközött, öten megsérültek

Székelyhon 2019. december 08., 18:11 utolsó módosítás: 2019. december 09., 12:54
HIRDETÉS

Két autó ütközött össze vasárnap délután Csíkdánfalva és Csíkrákos között. A balesetben öten sérültek meg, kórházba szállították őket – tájékoztat a Hargita megyei tűzoltóság.

Egy brassói illetőségű sofőr vesztette el uralmát a gépjármű fölött Csíkmadaras községben, és borult le az útról Fotó: Csíki Közlekedési Info/Facebook

A balesetben öten sérültek meg, egy közülük a roncsok közé szorult, de mindannyian eszméletüknél maradtak. A balesethez egy speciális mentésre alkalmas esetkocsival, egy rohammentővel és egy másik, mentésre alkalmas járművel vonultak ki a készenléti felügyelőség emberei, de két mentőautó is kiszállt a Hargita Megyei Mentőszolgálattól.

A sérülteket kórházba szállították.

A balesetet egy húszéves csíkszentkirályi sofőr okozta, aki Gyergyószentmiklós irányából Csíkszereda felé tartva

áthajtott a menetirányával ellentétes sávra, ahol frontálisan ütközött a szemből érkező 39 éves csíkmadarasi sofőr által vezetett autóval

– tájékoztatott a baleset kapcsán Gheorghe Filip, a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Mint részletezte, mindkét sofőr és az autókban levő utasok (mindannyian férfiak) megsérültek.

Az ügyben gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt indítanak eljárást.

Még egy baleset

Egy tizenegy éves kiskorú utas sérült meg abban a balesetben, amely szintén Csíkmadaras község területén történt az 578-as európai úton vasárnap nem sokkal este hat óra előtt. Egy 39 éves brassói sofőr Csíkszereda irányába tartott, amikor egy veszélyes kanyarból kiérve elvesztette uralmát a gépjármű fölött, áttért az ellentétes irányú sávra, majd az útról leborulva a mezőgazdasági területen állt meg. A sofőr nem fogyasztott alkoholt, mielőtt kormányhoz ült, az ügyben gondatlanságból elkövetett testi sértés címén indítottak eljárást – tájékoztat közleményben a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság.

HIRDETÉS

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS