HIRDETÉS

Kerékgyilkos kátyú szedi áldozatait

Pinti Attila 2018. július 06., 15:19 utolsó módosítás: 2018. július 06., 18:13
HIRDETÉS

Nappal is nehezen észlelhető, sötétben pedig gyakorlatilag észrevehetetlen, mély és éles szegélyű gödör tátong a 13A jelzésű országút Domb-kanyar és csibai eltérő közötti szakaszán, a 123-as kilométerkő közelében. Járművek sokaságában tett már kárt, abroncs, felni, dísztárcsa, felfüggesztés látta kárát a „becsapódásnak”.

Kicsinek tűnik, mégis nagy pusztítást tud végezni a kátyú Fotó: Pinti Attila

Országúti „dísztárcsatemetőre” hívta fel a figyelmünket olvasónk: a Székelyudvarhely felől Csíkszereda irányába a 13A úton közlekedők a Domb-kanyar utáni egyenes részt követően, egy enyhe kanyarban váratlanul szembesülnek a mély, balesetveszélyes kátyúval. Az útszakaszt ismerők kikerülik a gödröt, sokan viszont túl későn észlelik.

Fotó: Pinti Attila

HIRDETÉS

Jobb esetben csak egy-két dísztárcsa repül le a járműről, rosszabb esetben gumidefekt vagy törött tengely a kátyúba csattanás következménye.

Fotó: Pinti Attila

Az út melletti domboldalon és az út szélén egymást érik a megrongálódott dísztárcsák, de egyéb alkatrészek, letört karosszériadarabok is mutatják, hogy sokaknak végződött szervizben a váratlan találkozás. A gödörbe belehajtók egy gyors autóátnézésre – rosszabb esetben kerékcserére – megállhatnak a néhány tíz méterre lévő parkolóban.

Fotó: Pinti Attila

Aki „megúszta”, az sem folytathatja nyugodtan az útját, a csibai eltérőig ugyanis még számos – igaz, valamivel kisebb – úthiba tarkítja az aszfaltfelületet.

Fotó: Pinti Attila

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS