Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Kárpát-haza Galéria Alkotótábor – Székelyudvarhelyen látható az idei „termés”

Kovács Eszter 2019. szeptember 22., 17:11
HIRDETÉS

Huszonhárom kortárs Kárpát-medencei művész vett részt a második alkalommal megtartott Kárpát-haza Galéria Alkotótáborban. A művésztelepen született alkotásokból rendezett tárlat október közepéig látogatható a székelyudvarhelyi Művelődési Házban.

Fotó: Veres Nándor

Soha ennyi neves kortárs művész nem gyűlt össze és állított ki közösen Székelyudvarhelyen – jelentette ki Balázs Sarolta, a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal oktatási és kulturális ügyekért felelős referense a vasárnapi tárlatmegnyitón. Második ízben rendezték meg a Kárpát-haza Galéria alkotótáborát székelyföldön, Zeteváralján,

a kezdeményezés nem titkolt célja intézményes formába gyűjteni napjaink neves alkotóinak műveit

– jegyezte meg Szász Jenő, az alkotótábort és a Kárpát-haza Galériát létrehozó Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke. Hozzátette, a tárlat személyes főhajtás id. Maszelka János emléke előtt.

Fotó: Veres Nándor

A Kárpát-haza Galéria megalakulása óta több mint hatvan kiállítást rendezett Budapesten külhoni magyar képzőművészek munkáiból. A székelyudvarhelyi kiállítást Erfán Ferenc festőművész, a Kárpát-haza Galéria Alkotótábor művészeti vezetője nyitotta meg. A mintegy ötven művet számláló tárlat október 11-éig látogatható a Művelődési Ház kiállítótermében.

Fotó: Veres Nándor

HIRDETÉS

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS