Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
HIRDETÉS

Itt nézheti élőben a csíksomlyói szentmisét

Székelyhon 2020. május 30., 09:54 utolsó módosítás: 2020. május 30., 15:36

A koronavírus-járvány miatt idén nem tudnak zarándoktömeget fogadni a csíksomlyói nyeregben pünkösd szombatján, a ferencesek arra kérik a híveket, hogy szívük zarándoklatával kapcsolódjanak be az ünnepi szentmisébe. A rendkívüli helyzetre való tekintettel igen széles a szentmise élő közvetítéseinek tárháza.

A szentmisét élőben lehet majd követni a kegyhely Youtube-csatornáján (további részletek a szentmiséről a kegyhely honlapján és Facebook-oldalán), továbbá közvetíti a Duna TV és az Erdélyi Mária Rádió is. A zarándokok lelki bekapcsolódását segíti az alkalomra összeállított programfüzet, amely PDF-formátumban letölthető itt.

A program
  • Május 29. – 18 órától nyitó szentmise, amelyet virrasztás követ 22 óráig.
  • Május 30. – pünkösdszombaton 10 órától élő bejelentkezések lesznek a csíksomlyói kegyhely honlapján, segítve a mélyebb bekapcsolódást az ünnepi szentmisébe. 12.30-kor kezdődik az ünnepi szentmise a kegytemplomban, amelyet Kovács Gergely érsek, a Gyulafehérvári Főegyházmegye Főpásztora mutat be.
  • Május 31. – pünkösdvasárnap a fél 11-kor kezdődő szentmise közvetítése elérhető a kegyhely honlapján.
  • Június 1. – Megemlékező szentmise fél 11-től annak emlékére, hogy egy évvel ezelőtt Ferenc pápa Csíksomlyóra látogatott. A szentmisét Kovács Gergely érsek, a Gyulafehérvári Főegyházmegye Főpásztora celebrálja.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat