Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Ismét elkezdődött a karácsonyt megelőző jótékonykodás Gyergyószentmiklóson

Baricz-Tamás Imola 2018. november 23., 20:01
HIRDETÉS

Belekerült az első adomány a gyűjtődobozba pénteken délután. Az Együtt, egymásért, Szentmiklósiakért jótékonysági akció ünnepi megnyitóján az összefogásra, az adakozásra és az adomány elfogadására hívták fel a figyelmet.

Fotó: Baricz-Tamás Imola

A Domokos Pál Péter Női Kórus nyitotta meg az ötödik alkalommal útjára indított Együtt, egymásért, szentmiklósiakért! elnevezésű jótékonysági mozgalmat, melyet a gyergyószentmiklósi önkormányzat szociális osztálya vezényel le. A tartós élelmiszert gyűjtő akcióhoz számos gyergyószentmiklósi civilszervezet is csatlakozott.

HIRDETÉS

„Ez a rendezvény, egy olyan belső igényből megszületett program, amely nem foglaltatott bele egyik kolléga munkaköri leírásába, teendőibe, mégis az egyike azon programoknak, amelyet meggyőződéssel, lelkesen végeznek a szociális osztály munkatársai.

A program kulcsszava az összefogás, ugyanis ez az a rendezvény, amely a leginkább összefogja az egyházi és civil szféra képviselőit, hogy egy közös célért tegyenek”

– mondta el a Sláger Centerben tartott ünnepség megnyitóján Nagy Zoltán, Gyergyószentmiklós polgármestere. A városvezető továbbá felhívta a lakók figyelmét az adakozásra, a városban élő rászoruló családok karácsonyának szebbé tételéért.

Fotó: Baricz-Tamás Imola

Az idei Együtt, egymásért, szentmiklósiakért! mozgalom védnöke Mátyás István református lelkész, a jelmondata pedig egy bibliai idézet: „Van, aki bőven ad, mégis gazdagabb lesz”. A lelkész, megnyitóbeszédében az adakozásra, az elfogadásra hívta fel a figyelmet, illetve kiemelte ezek értékét, mely egymással ugyanakkor Istennel is összeköt. Kívánta, hogy

minél többen adjanak, tapasztalják meg az adakozás örömét.

A négy héten át zajló programot minden pénteken 17 órától nyitják meg a gyergyószentmiklósi Sláger Centerben. Az adománygyűjtésben minden gyergyói jó szándékára, adományára számítanak, hogy a nehezebb sorban élőket tartós élelmiszerrel segítsék a karácsony előtt. Az akció december 16-ig zajlik, hogy karácsonyig legyen idő az adományok célba juttatására. Hétköznaponként a Bucsin lakótelepi BB Market üzletben és a főtéri Kordialban is lehetőség van az adakozásra, de a szociális osztály székhelyén is várják az élelmiszer-adományokat.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS