Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Íme, az előrejelzés, hogy meddig fog havazni

Székelyhon 2019. január 14., 10:10 utolsó módosítás: 2019. január 14., 10:46
HIRDETÉS

Sárga riasztás érvényes havazás és hóviharok miatt tizenkét északi, központi és nyugati megyére. Az ország többi részén is havazás, havas eső és erős szél jellemzi az időjárást.

Mindennek megvan az ideje. A havazásnak most Fotó: Pinti Attila

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) előrejelzése szerint hétfő délutánig a Nyugati-Kárpátok térségében, a Keleti-Kárpátok északi részén és a Déli-Kárpátok magasan fekvő területein havazni fog, a lehulló csapadék mennyisége eléri a 20–25 litert négyzetméterenként, vastag hóréteg alakul ki. Helyenként megerősödik a szél, a gerinceken 90–100 km/órás széllökések várhatók.

A sárga riasztás Máramaros, Beszterce-Naszód, Maros, Hargita, Szatmár, Szilágy, Bihar, Kolozs, Arad, Fehér, Hunyad és Krassó-Szörény megyét érinti – írja az Agerpres hírügynökség az ANM előrejelzésére hivatkozva.

Kedd reggelig országszerte lehet kisebb mennyiségű csapadékra számítani, az alacsonyan fekvő térségekben havas eső, Máramarosban és Erdélyben többnyire hó formájában. Elszórtan jégképződéssel is számolni kell. A hegyvidéki térségekben mindenütt megélénkül a szél, itt 70–80 km/órás széllökések várhatók. Hétfőn délen, keleten, délkeleten és a központi országrészben is 45–55 km/órás sebességgel fújhat a szél.

HIRDETÉS

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS