Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Igazolták a harmadik koronavírus-fertőzést Hargita megyében

Iszlai Katalin 2020. április 06., 14:32 utolsó módosítás: 2020. április 06., 14:34

Háromra növekedett a Hargita megyében igazolt koronavírus-fertőzések száma hétfőre, miután a vasárnapi híresztelések után hivatalosan is megerősítették, hogy újabb személynél mutatták ki a kórt. Az új fertőzött szintén a külföldről hazatért etédi férfivel került kapcsolatba. 

Igazolták a harmadik koronavírus-fertőzést Hargita megyében
galéria
Képünk illusztráció Fotó: Veres Nándor

Újabb udvarhelyszéki személynél mutatták ki a koronavírus-fertőzést, így háromra nőtt az igazolt esetek száma Hargita megyében – derült ki a Hargita Megyei Prefektusi Hivatal hétfői közleményéből. A szűkszavú tájékoztatás szerint

az újabb fertőzött azzal az etédi férfivel került kapcsolatba, akinél korábban igazolták a vírus jelenlétét, és aki azóta elhunyt édesapjának is átadta a kórt.

A két fertőzöttet a székelyudvarhelyi kórházban helyezték orvosi felügyelet alá.

Közben 264-re nőtt a karanténba helyezett személyek száma a megyében, házi elkülönítésben pedig 1303-an tartózkodnak. A karanténközpontokat eddig 21-en hagyták el, otthonaikat pedig 2642-en a kéthetes elkülönítési időszak lejártával.

A kijárási tilalomra vonatkozó előírások megszegéséért vasárnap is számos bírságot róttak ki a hatóságok. A Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság 67 alkalommal, összesen 132 ezer lejre bírságolta meg a szabályszegőket, a Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség pedig 5 esetben összesen 9000 lej értékben rótt ki pénzbírságot.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
4 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat