Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Ide utat, oda járdát, amoda meg parkolót és zöldövezetet – területeket vásárolna a székelyudvarhelyi önkormányzat

Fülöp-Székely Botond 2019. augusztus 29., 18:35 utolsó módosítás: 2019. augusztus 29., 18:37

Több helyszínen is területeket vásárolna a székelyudvarhelyi városháza – a célok között sétányok létrehozása, utak építése és erdősítés is szerepel. Az önkormányzati képviselők egyelőre csak a vásárlással kapcsolatos eljárások megkezdéséről döntöttek.

A Tó utcában is megvennének egy ingatlant, hogy a vár közelében sétálóutcát lehessen kialakítani. Archív Fotó: Barabás Ákos

A Szarkakőalja, illetve a Budvár-oldal dűlőben egy 41,25 hektáros területet vásárolna meg az önkormányzat, itt erdősíteni szeretnének, valamint egy tanulókertet is létrehoznának a helyi mezőgazdasági iskola diákjai számára – fejtette ki Sándor Alpár, a hivatal mezőgazdasági osztályának vezetője.

Víztisztító berendezéseket telepítene a város egy 7509 négyzetméteres területre, ami a Szászok tábora felett található, ezt szintén megvásárolnák a tulajdonosoktól.

Az Árpád-patak közelében azért vásárolnának meg egy 46 négyzetméteres ingatlant, hogy ott utat építsenek, ami a Bethlenfalvi út és a Nicolae Bălcescu utca kereszteződésének kiegyenlítését szolgálja.

HIRDETÉS

Sándor Alpár arról is tájékoztatott, hogy a Tompa László utca 13. szám alatti ingatlant is megvásárolnák, ahol járdát hoznának létre, ezáltal oldva meg a Városháza tér és a Székely Támadt-vár közötti összeköttetést.

A Vásártér utcában lévő 11 500 négyzetméteres területet is megvennék, ami a Petrom Romania vállalat tulajdonában van. A cég jelenleg környezetvédelmi munkálatokat végez ott. A területet felhasználva

a városi piacot bővítenék, parkolókat hoznának létre, de zöldövezetet is terveztek.

Ezenkívül a csereháti részen is vásárolnának területet, itt újabb ifjúsági tömbházlakást építenének. A felújításra váró Székely Támadt-vár közelében egy sétálóutcát szeretnének kialakítani, ennek érdekében megvennének egy ingatlant a Tó utcában.

Tervben van ugyanakkor, hogy megvásároljanak egy területet a Frecska-kert dűlőben, a Park utcában, ahol sportlétesítményeket hoznának létre. A felsorolt területek mindegyikének esetében csak az eljárás megkezdését szavazta meg az önkormányzati képviselő-testület, a tényleges kifizetést egy későbbi ülésen fogják megtárgyalni.

Mindemellett arról is szó volt, hogy megvesznek egy területet a szennyvíztisztító állomás szomszédságában, amire szintén igennel szavaztak a képviselők.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS