Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Több mint húsz megye prefektusát menesztette a kormány – köztük a háromszéki kormánybiztost is

Székelyhon 2019. december 11., 13:24 utolsó módosítás: 2019. december 11., 15:24
HIRDETÉS

Leváltotta a kormány a prefektusokat több mint húsz megyében – jelentette be a kabinet keddi döntését a miniszterelnöki kancellária vezetője az Agerpres tudósítása szerint.

Sebastian Cucu, Kovászna megye leváltott prefektusa. Magyarellenes intézkedései miatt maradhat meg az emlékezetünkben. Archív Fotó: Bíró Blanka

Ionel Dancă szerint kormányhatározattal menesztették tisztségéből az Argeş, a Bákó, a Bihar, a Beszterce-Naszód, a Botoşani, a Brassó, a Brăila, Buzău, a Kolozs, a Konstanca, a Kovászna, a Galac, a Giurgiu, a Hunyad, a Iaşi, a Máramaros, a Maros, a Neamţ, az Olt, a Prahova, a Szatmár, a Szeben, a Teleorman, a Tulcea, a Vâlcea, a Vrancea, a Ialomiţa megyei, valamint a bukaresti prefektust.

Megszűnt a megbízatása továbbá a Fehér, a Bákó, a Beszterce-Naszód, a Botoşani, a Dolj, a Gorj, a Giurgiu, a Iaşi, a Suceava, a Teleorman, a Temes és a Vaslui megyei alprefektusnak is.

A kormány ugyanakkor jóváhagyta a következő prefektusi kinevezéseket: Nicolae Albu (Fehér megye), Stoian Gheorghe (Arad), Alexandru-Liviu Miroşeanu (Bákó), Stelian-Nechita Dolha (Beszterce-Naszód), Alexandru-Valentin Colbu (Botoşani), Ioan-Gabriel Avramescu (Galac), Aneta Matei (Giurgiu), Vasilică Potecă (Hunyad), Marian Grigoraş (Iaşi), Lazăr George (Neamţ), Liviu Dumitraşcu (Teleorman), Mircea Gologan (Vaslui), Gheorghiţa Berbece (Vrancea).

HIRDETÉS

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS