Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Házi karanténban egy bodzafordulói család koronavírus gyanúja miatt

Bíró Blanka 2020. február 24., 17:32 utolsó módosítás: 2020. február 25., 20:12

Karanténban, megfigyelés alatt tartanak egy Olaszországból múlt héten hazaérkezett családot a Kovászna megyei Bodzafordulón.

Házi karanténban egy bodzafordulói család koronavírus gyanúja miatt
galéria
A megfigyelés alatt tartott személyeken az egészségügyi igazgatóság szakemberei a helyszínen elvégzik a minimális előírt teszteket. Képünk illusztráció Fotó: 123RF

A szülők és a gyerek február 20-án repülővel érkeztek Olaszországból, nincsenek koronavírusra utaló tüneteik, csak megelőzésképpen tartják őket megfigyelés alatt – tájékoztat Iulian Constantin Todor háromszéki prefektus. Hangsúlyozta, nincs ok pánikra, a hatóságok ellenőrzés alatt tartják a helyzetet.

A megfigyelés alatt tartott személyek nem betegek, az egészségügyi igazgatóság szakemberei a helyszínen elvégzik az ilyenkor előírt teszteket.

Kovászna megyében vasárnap este ülésezett a sürgősségi helyzetek megyei bizottsága, rögzítették az akciótervet arra az esetre, ha koronavírus-fertőzés gyanúja merül fel a térségben. Arra kérték az önkormányzatokat, hogy

azonosítsanak be megfelelő helyszíneket, ahol karanténba lehet tartani a fertőzésgyanús személyeket.

Bodzafordulóról nagyon sokan dolgoznak Olaszországban, ám a többség a félsziget déli részén, ahol nincs koronavírus-fertőzés – mondta az Agerpres hírügynökségnek Ştefan Platon bozafordulói alpolgármester. Hozzátette, Bodzafordulón is elkülönítettek helyiségeket az esetleges karanténra, ám egyelőre pánikra nincs ok.

Mint beszámoltunk róla, Maros megyében 18 személyt tartanak megfigyelés alatt otthonaikban a koronavírus-fertőzés gyanúja miatt.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat