Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Hatósági figyelem a kiszolgáltatott helyzetben élőkön

Széchely István 2019. január 11., 19:36
HIRDETÉS

Az erős fagyok miatt a Hargita megyei prefektus felszólította a települések polgármestereit, illetve a hatóságokat, hogy fokozottan figyeljenek a hideg által veszélyeztetett emberekre, elsősorban a hajléktalanokra és a fűtetlen hajlékok lakóira. 

Tűzifát vagy átmeneti elhelyezést biztosíthatnak a polgármesteri hivatalok a rászorulóknak Fotó: Barabás Ákos

Az utóbbi napok fagyos időjárása miatt Jean-Adrian Andrei prefektus felszólította a Hargita megyei települések polgármestereit, hogy

viseljék gondjukat a hajléktalanoknak és a fűtetlen háztartásokban élőknek.

A kötelezettség azokra a hatóságokra, illetve intézményekre is vonatkozik, amelyeknek szintén hatáskörükbe tartoznak az ilyen jellegű problémák: a csendőrség, a rendőrségek, a mentőszolgálat és a tűzoltóság – tájékoztatott Adrian Pănescu. A Hargita Megyei Prefektusi Hivatal szóvivője megjegyezte, ha a városokban a csendőrség és a rendőrség járőrszolgálatai hajléktalant találnak, beviszik a település hajléktalanszállójára, éjszakai menedékére, hiszen ott meleg van, és a rászorulók kaphatnak egy meleg teát, illetve ételt is. A községekben – de nem csak – főként azokra a kiszolgáltatott idősekre kell figyelmet fordítani, akik egyedül, rosszul vagy egyáltalán nem fűtött hajlékokban élnek, esetleg betegek és nehezen mozognak.

HIRDETÉS

Hivatalos információ nincs arról, hogy hány kiszolgáltatott személy él Hargita megyében, hiszen ez egy folyamatosan változó adat, ám

amennyiben a lakosság ilyen segítségre szoruló idősről tud, bejelentést tehet a település polgármesteri hivatalában,

akárcsak az utcán vagy fűtetlen zugokban éjszakázó hajléktalanokról. Utóbbiakról a csendőrséget is lehet értesíteni, illetve a mentőszolgálatot, amennyiben a fagy miatt már orvosi ellátásra szorul az illető.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS