Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Hatházi András rendezésével folytatódik a Csíki Játékszín előadásainak sora

Székelyhon 2020. február 10., 15:10 utolsó módosítás: 2020. február 10., 18:49

Új bemutatóra készül a csíkszeredai Csíki Játékszín: Halász Péter Gyerekünk című darabját Hatházi András rendezésében február 16-án, vasárnap este hét órától láthatja először a közönség a színház Hunyadi László Kamaratermében.

Fotó: Veress Albert/Csíki Játékszín

Halász Péter író, rendező és színész Magyarországon született, de több évig emigrációban élt és alkotott Nyugat-Európában, majd Amerikában. A Squat és a Love Theatre megalapítója és a magyar neoavantgárd mozgalom egyik vezéregyénisége volt. Különlegesség, hogy

a Gyerekünk csíkszeredai bemutatója egyben a darab romániai ősbemutatója is lesz

– jelezte közleményben a csíkszeredai színház.

Középpontban a színház mibenléte

„A Gyerekünk kihívás az alkotóknak és nézőknek egyaránt, hiszen a szöveg egy különös családi történet perspektíváján keresztül pont a színház mibenlétét helyezi középpontba. Hogyan születnek a történetek és meddig tartanak? Hol húzódik a valóság-fikció határa?

Hogy van az, hogy a színházi nézőtéren nem szövődnek szerelmek, csak moziban? Ott összeér két térd, ott combra csúszik a tenyér. De a színházban a Rómeó és Júlia alatt – semmi.

Felvonulunk, bevonulunk, nézünk, tapsolunk, elvonulunk, sóhajtunk: emlékezetes esténk volt. Sőt, amikor bevonulunk az előadásra, már akkor mondjuk magunkban: ez szép emlék lesz. Melyik az a pillanat, amikortól a fantáziánk hatni kezd és belekapcsolódunk abba a színpadi valóságba, ami a történettől függetlenül az itt és most logikáját követve egyszeri és megismételhetetlen” – fogalmaznak a darab ajánlójában.

HIRDETÉS

Többször is játsszák

A bemutatót követően az előadás február 20-án, csütörtökön 19 órától és február 21-én, péntek este 19 órától is látható lesz. A bemutatóra a jegyek ára 35 lej. A további időpontokra 30 lejes egészjegy és 20 lejes kedvezményes jegy váltható. Jegyvásárlásra online a: bilete.ro oldalon van lehetőség, valamint személyesen a Csíki Mozi jegypénztárában munkanapokon 9 és 18 óra között, illetve előadások előtt egy órával a Csíki Játékszín jegypénztárában.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS