Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Kerékpárral megy dolgozni a polgármester – hányan követik a példáját?

Székelyhon 2017. március 07., 09:30

Áprilistól kerékpárral szeretne munkába járni, és reméli, hogy a lakosság is követi példáját – nyilatkozta hétfőn Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere.

Kerékpárral megy dolgozni a polgármester – hányan követik a példáját?
galéria

A személygépkocsik száma folyamatosan növekedik, és a hatóságok erőfeszítéseinek ellenére sem elegendő a parkolóhelyek száma – véli Antal Árpád, aki szerint a megoldást a kerékpárral való közlekedés jelentené, amely hatékonyabb és sokszor gyorsabb is.

„Egyre nehezebb a városban parkolóhelyet találni. Sajnos most, az év elején is nagyon sok gépjárművet jegyeztettek be, miután megszüntették a környezetvédelmi bélyegilletéket, ez pedig még nagyobb zsúfoltsághoz vezet majd a városban. Meg kell vizsgálnunk, milyen megoldásokat találhatunk, hogy kerékpározásra ösztönözzük a lakosságot (...) Biciklisávokat is tervezünk, de úgy gondolom, hogy egyelőre nyugodtan lehet kerékpárral közlekedni a városban, csúcsforgalomban pedig gyorsabb is, mint autóval. Én is eldöntöttem, hogy áprilistól gyakrabban fogok biciklivel munkába járni” – idézi a polgármestert az Agerpres hírügynökség tudósítója.

Sepsiszentgyörgy első biciklisávját 2008-ban adták át a Csíki utcában, azóta pedig szinte minden felújított utcán alakítottak ki külön sávokat a kerékpárosok számára. Amennyiben sikerülne ezeket a különálló sávokat összekötni, Sepsiszentgyörgy közel 20 kilométernyi összefüggő bicikliúttal rendelkezne.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
3 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Legnézettebb