HIRDETÉS

Ismét mínusz 22 fok volt Csíkban, Bodzafordulón mínusz 24

Székelyhon 2016. december 31., 12:22

Mínusz 24,2 Celsius-fokot mutattak a hőmérők szombat reggel Bodzafordulón, mínusz 22 fokot Csíkszeredában.

Fotó: Pál Árpád

A bodzafordulói meteorológiai állomáson reggel fél nyolckor mérték a legalacsonyabb, mínusz 24 fokos hőmérsékletet – tudósít az Agerpres hírügynökség.

A „Kis-Szibériaként” emlegetett Bodzaforduló lakói egyébként hozzászoktak a hideg telekhez: 2015-ben újévkor mínusz 31,7 Celsius-fokot mértek, január 8-ára pedig –34,7 fokra csúszott le a hőmérő higanyszála. A hidegrekordot Kovászna megyében a 2005-ös év tartja, amikor Bodzafordulón február 8-án –35,8 Celsius-fok volt.

Csíkszeredában ebben a szezonban már másodszor mérnek mínusz 22 Celius-fokos hőmérsékletet. Adrian Paşol, a Szeben megyei regionális meteorológiai központ szolgálatos meteorológusa arról számolt be az Agerpresnek, hogy szombat reggel Gyergyóalfaluban mínusz 18, Maroshévízen és Székelyudvarhelyen mínusz 17, a Bucsin-tetőn mínusz 11 fok volt.

A meteorológus ugyanakkor arra figyelmeztetett, hogy a két székelyföldi megyében szilveszter éjszakáján is valószínűleg mínusz 20 fok alá csökken a hőmérséklet, és előáll az a meteorológiai jelenség, amikor a medencékben hidegebb van, mint a hegyvidéken.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
3 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS