HIRDETÉS

„Graffitivonat”, amiből már alig lehet kilátni

Kovács Attila 2017. január 04., 20:39 utolsó módosítás: 2017. január 04., 23:08

Annyira telerajzoltak graffitikkel egy Csíkon is áthaladó személyvonatot, hogy az ablakokon is alig lehet már kilátni. A vasúttársaságtól érdeklődtünk, hogy szerintük ez így rendben van-e? Azt ígérték, megtisztítják.

A Román Vasúttársaság (CFR) állományába tartozó egyik villamos motorvonatról van szó, amely valamiért a graffitirajzolók kedvencévé vált egy idő óta. A Regio besorolású szerelvény rendszeresen közlekedik Brassó és Maroshévíz között, általában a 14.30 óra körül Brassó irányából érkezett Csíkszeredába, de időnként reggel is járt az ellenkező irányba. Most éppen azért nem lehet látni, mert december 31-én reggel az egyik személykocsi Csíkszentdomokos közelében kisiklott.

A színes rajzok – falfirkák helyett nevezzük most vonatfirkáknak – jó ideje megjelentek a motorvonat mindkét oldalán. Mindaddig csak érdekes színfoltnak tűnt mindez, amíg csak a szerelvény alsó részét borították be ezek az alkotások. Amikor viszont a rajzolók nem elégedtek meg ezzel, és a vonat ablakait is kezdték befújni színes festékekkel, a jelenség az utasok számára is kellemetlen lett. A vagonok jó részében alig vagy egyáltalán nem lehet már kilátni az ablakokon, az utazók számára úgy tűnhet, mintha egy zárt vagonban vagy metrón utaznának.

A Román Vasúttársaság személyszállítási ágazatának (CFR Călători) sajtóosztályától érdeklődtünk, van-e mód arra, hogy az említett vonaton legalább az elfogadható kilátást biztosítsák az utasok számára, megtisztítva az ablakokat. Az illetékestől kapott válaszból kitűnik, a helyzetet ők is ismerik. „Az alacsony hőmérsékletek és a nagyszámú utas miatt nem lehet rögtön változtatni a helyzeten. A szerelvény a lehető legrövidebb időn belül meg lesz tisztítva” – írja válaszában a sajtószóvivő.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
5 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS