HIRDETÉS

Afrim-bemutatóval indítja új évadját a Tamási Áron Színház

Gy. Turoczki Emese 2013. október 11., 14:56 utolsó módosítás: 2013. október 11., 16:22

A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház társulata pénteken tartja az évad első bemutatóját. A kortárs magyar drámaíró Kárpáti Péter Akárki című darabját a többszörös UNITER-díjas fiatal rendező, Radu Afrim állítja színpadra stúdióelőadásként.

Fotó: Barabás Zsolt

Kárpáti Péter kortárs magyar drámaíró, színházi dramaturg, a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem tanára az egyik leghíresebb középkori drámát, a XV. századi, azonos című moralitásjátékot gondolja tovább, próbálja átültetni a jelenkor hitevesztett világába, azt vizsgálva, hogy vajon miként jelenhetne meg a mai mindennapi élet viszonyrendszerében az ember halál előtti számvetése önmagával. A középkori moralitásjáték szereplői (Jótett, Okosság, Erő, Gyónás, stb.) Kárpátinál hétköznapi figurák, ezáltal a mű gondolatvilága új színekkel gazdagodik, az eredeti vallásos problémafelvetés pedig prózaibb megvilágításba kerül – olvashatjuk a darabról a színház honlapján.

Radu Afrim általában kortárs darabokat rendez, az Akárki az ő olvasatában egy nő őrültségéről szól, de úgy, hogy a valóságból többször átcsúszik a szürreálisba, érzelemteli, és humora is van. A korhatáros előadás főszereplője Pál Ferenczi Gyöngyi. Radu Afrim többször rendezett már Sepsiszentgyörgyön, de az Andrei Mureşanu Színházban, így a magyar társulattal most először dolgozik, ennek kapcsán úgy nyilatkozott egy korábbi interjújában, hogy szerette a közös munkát és értékeli a Tamási Áron Színház kiemelkedő eredményeit.

A bemutatóra október 11-én, pénteken 19 órától kerül sor a Tamási Áron Színház nagytermében. További előadások: október 13-án, vasárnap 19 órától, október 15-én, kedden 18 órától, október 17-én, csütörtökön 19 órától.

Az előadás szereplői: Pál Ferenczi Gyöngyi, Pálffy Tibor, Szakács László, Erdei Gábor, Gajzágó Zsuzsa, Benedek Ágnes, Kovács Kati, Fekete Mária, Nagy Eszter, D. Albu Annamária, Diószegi Attila, Derzsi Dezső, Molnár Gizella, Krizsovánszky Szidónia, Debreczi Kálmán és Kónya-Ütő Bence. A rendező munkatársai voltak: Kónya-Ütő Bence (zeneszerző), Bartha József (díszlettervező), Giliga Ilka (jelmeztervező), Horváth Csaba (fénytechnikus), Nagy Botond (rendezőasszisztens), Nagy B. Sándor (dramaturg), Csomós Tünde Tímea (ügyelő), Dobra Mária Magdolna (súgó).

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS