Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Háromszáz lejes pénzbírság a szemetelőnek

Simon Virág 2019. július 09., 12:48 utolsó módosítás: 2019. július 09., 12:57
HIRDETÉS

Háromszáz lejes pénzbírságot rótt ki a marosvásárhelyi helyi rendőrség arra a magáncégre, amely több tíz teli kartondobozt helyezett ki a föld alatti kukák mellé.

Fotó: Marosvásárhelyi Helyi Rendőrség

A járőröző rendőrök figyeltek fel arra, hogy a marosvásárhelyi Liviu Rebreanu utcában a kukák mellett szeméthalmok vannak. A helyszínelést követően kiderült, hogy egy közeli magáncégtől helyezték ki oda a dobozokat, textilanyagokat és több bekötözött szemeteszsákot – tájékoztatott Raul Matiș, a helyi rendőrség vezetője. A céget háromszáz lejes pénzbírsággal sújtották és kötelezték, hogy szállíttassa el a helyszínről a kidobott hulladékot.

A helyi rendőrségnél egyébként hetente rónak ki ilyen és ehhez hasonló pénzbírságokat azokra, akik a hulladékot nem a megfelelő helyre teszik.

Nem ritka, hogy a szemét között talált számlák alapján derül ki a hulladék „tulajdonosa”.

Marosvásárhelyen ugyanakkor azokat a cégeket is büntetik, amelyek nem kötnek szerződést a hulladékelszállító céggel, hanem a negyedekben, a tömbházlakók számára kihelyezett kukákba vagy azok mellé helyezik el az üzletekben, irodákban összegyűlt szemetet.

A helyi rendőrök arra kérik a városlakókat, hogy jelezzék a 0265–250760-as telefonszámon, ha szeméthalmokat, szemetelőket látnak.

HIRDETÉS

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS