Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Hargita megye öt iskolájában egyetlen végzős diáknak sem sikerült az érettségi

Székelyhon 2019. július 08., 19:53 utolsó módosítás: 2019. július 09., 08:32

Hargita megyében az érettségizőknek csak a fele kapott átmenő átlagjegyet, és a megyében öt iskola van, amelynek egyetlen diákja sem ment át a vizsgán – írja az Agerpres hírügynökség.

Hargita megye öt iskolájában egyetlen végzős diáknak sem sikerült az érettségi
galéria
Képünk illusztráció Fotó: Gábos Albin

Cristinel Glodeanu főtanfelügyelő-helyettes adatai szerint 2228-an iratkoztak be érettségire a megyében, köztük voltak korábbi években végzett diákok is. 2128-an jelentek meg az összes vizsgán, és csak 1071-nek sikerült az érettségi, azaz a jelentkezők 50,33 százalékának.

A megyében a legjobb eredményt a Márton Áron Főgimnázium érte el, itt 90,82 százalékos a sikeresen érettségizők aránya. A Segítő Mária Római Katolikus Gimnázium érettségizői 81,32 százalékban, az Octavian Goga Főgimnázium diákjai 78,10 százalékban kapták meg az átmenő jegyet.

A megyében öt középiskola van, ahol senkinek nem sikerült az érettségi: a szentegyházi Gábor Áron, a gyergyóditrói Puskás Tivadar, a csíkszentmártoni Tivai Nagy Imre, a székelykeresztúri Zeyk Domokos és a borszéki Zimmethausen Szakközépiskola.

A főtanfelügyelő-helyettes azt mondta, minden iskolát felkérnek, hogy elemezze ki a diákjai teljesítményét az érettségi eredményeinek tükrében, és tegyen lépéseket a sikeresen érettségizők arányának növelése érdekében. Ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy a nyár végi érettségin javulni fognak az eredmények.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
14 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat