Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Hargita megye is beléphet a Csíkszentmárton és Dormánfalva közötti perbe

MTI 2020. február 27., 19:09
HIRDETÉS

A Bákó Megyei Törvényszék csütörtöki végzése értelmében Hargita megye önkormányzata is beléphet abba a perbe, amelyet Csíkszentmárton község indított a moldvai, Bákó megyei Dormánfalva önkormányzata ellen az úzvölgyi temetőt dormánfalvi közvagyonná nyilvánító önkormányzati határozat érvénytelenítése céljával. A megfellebbezhető végzés kivonata a bíróságok portálján jelent meg.

Hargita megye is beléphet a Csíkszentmárton és Dormánfalva közötti perbe
galéria
Fotó: Beliczay László

Kis Júlia, a perben Csíkszetmártont képviselő ügyvéd jó hírnek nevezte az MTI-nek adott nyilatkozatában a csütörtöki fejleményt. Kijelentette:

így már két fél fejtheti ki az álláspontját a per során a dormánfalvi határozattal szemben.

Szerinte várhatóan Bákó megye prefektusa is ezt az oldalt erősíti majd, ha az általa elindított azonos tárgyú pert összevonják a csíkszentmártoni perrel.

HIRDETÉS

Utóbbiról azonban március végén dönthet a törvényszék, amikor a prefektus perében van tárgyalási forduló.

Dormánfalva önkormányzata tavaly márciusban saját közvagyonává nyilvánította az úzvölgyi katonatemetőt, és áprilisban önkényesen román parcellát alakított ki a Hargita és Bákó megye határán fekvő sírkertben. Korábban a temetőt Csíkszentmárton község gondozta, és a magyar közösség magyar katonatemetőként tartotta számon. Június 6-án több ezer román megemlékező erőszakkal nyomult be a temetőbe, hogy részt vegyen a román parcella és emlékmű román ortodox felszentelésén, miután székelyek élőlánccal próbálták megakadályozni ezt.

0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS