Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Hallgatólagosan elfogadta a szenátus az orvosi marihuána használatát

Székelyhon 2019. november 27., 13:57 utolsó módosítás: 2019. november 27., 13:58

Hallgatólagosan elfogadta keddi ülésén a szenátus a kannabisz gyógyászati célú felhasználásának engedélyeztetéséről szóló törvénytervezetet. A jogszabály hallgatólagos elfogadása azt követően történt meg az első megkeresett házban, hogy lejárt a megvitatására és szavazás alá bocsátására megszabott határidő.

Hallgatólagosan elfogadta a szenátus az orvosi marihuána használatát
galéria
Fotó: 123RF

A törvénytervezet ezt követően a képviselőház asztalára kerül, amely döntő fórum lesz az ügyben. A törvény szabályozza a kannabisz növények termesztését, illetve a belőlük készített gyógyászati célokra felhasználandó termékek előállítását, raktározását, forgalmazását, szállítását, eladását, vásárlását és fogyasztását célzó jogi kereteket.

A 87, többségükben szociáldemokrata parlamenti képviselő által benyújtott jogszabály-kezdeményezés értelmében

létrehozzák az orvosi kannabisz használatát ellenőrző országos igazgatóságot, amely az egészségügyi minisztérium ellenőrzése alatt fog működni.

Az igazgatóság fogja kibocsátani az engedélyeket a növény termesztésére, a belőle készült termékek gyógyszertárakban történő eladására, valamint azt is megszabja, hogy milyen esetekben lehet felírni eme termékeket orvosi receptre.

Az egészségügyi minisztérium korábban kijelentette, hogy hozzáférést akar biztosítani a páciensek javát szolgáló innovatív kezelési formákhoz, és ehhez olyan megoldásokat keresnek, amelyek maradéktalanul tiszteletben tartják a vonatkozó nemzetközi szerződésekbe, például az 1961-ben kelt Egységes Kábítószer-egyezménybe vagy a pszichotrop anyagokról szóló, 1971. évi ENSZ-egyezménybe foglaltakat.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat