Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Halálra verte élettársát

Simon Virág 2019. május 20., 21:26 utolsó módosítás: 2019. május 20., 21:47

Mezőrücsön halálra verte élettársát egy 25 éves férfi. A helyszínre érkező mentősök, akiket a szomszédok értesítettek, már nem tudtak segíteni a 29 éves asszonyon. Maros megyében egyébként nem telik egy úgy hét, hogy legalább egyszer ne bocsássanak ki távoltartási végzést az agresszív férj, élettárs, családtag nevére.

Halálra verte élettársát
galéria
A mentősök már nem tudták megmenteni az asszony életét. Képünk illusztráció Fotó: Barabás Ákos

A Maros megyei rendőrség sajtószóvivője érdeklődésünkre elmondta, hogy május 17-én jelentették az 112-es sürgősségi hívószámon, hogy Mezőrücsön egy családi háznál tettlegességig fajuló konfliktus alakult ki. A rendőrök kiszálltak a helyszínre, ahová egy mentőegység is kivonult.

Mint kiderült, a 25 éves férfi olyan súlyosan bántalmazta élettársát, hogy az belehalt a sérüléseibe, a mentősök sem tudták megmenteni az életét.

A 29 éves asszony holttestét, további vizsgálatokra az igazságügyi orvostanra szállították, a férfit először 24 órára őrizetbe vették, majd 30 napra előzetes letartoztatásba helyezték.

Maros megyében egyébként heti szinten értesít a rendőrség arról, hogy agresszív családtagok ellen távoltartási végzést bocsátottak ki.

Általában a szomszédok értesítik a rendőrséget, ha egy családnál nagy veszekedés van és a jelek arra utalnak, hogy az asszonyt és a gyerekeket bántalmazzák. A törvény értelmében a helyszínre kiszálló rendőrnek joga van távoltartási végzést kibocsátani, kötelezve a bántalmazót, hogy öt napig hagyja el a közös otthont, megtiltva, hogy az élettársa, felsége és gyermekei közelébe menjen.

Hallgassa online rádióinkat