Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

 

Nem adják fel: akik mindent megtesznek azért, hogy az Összefogás Háza felépülhessen

Molnár Melinda 2019. március 25., 22:13
HIRDETÉS

„Ha nem épül fel az Összefogás Háza, az a mi szégyenünk lesz…” – ezt Böjte Csaba testvér mondta a mozgássérültek számára épülő csíkszeredai Összefogás Háza alapkövének letételekor. A befejezéshez hozzájárulhat bárki, aki részt vesz és adakozik a magyarországi Nemadomfel Együttes négyállomásos jótékonysági előadásán.

Fotó: Barabás Ákos

A jótékonyság jegyében tartott koncert szépszámú résztvevőjét Fikó Csaba, a Hargita Megyei Mozgássérültek Egyesületének tiszteletbeli elnöke köszöntötte, kiemelve, hogy örömünnepre ad okot az a tény, hogy

egy év alatt sikerült pirosba felhúzni azt az 1700 négyzetméteres épületet, amely önálló életet tud nyújtani a mozgássérülteknek.

Köszönetet mondott mindenkinek, akik adományokkal, közmunkával avagy imádsággal ehhez hozzájárult.

HIRDETÉS

Incze Zsuzsanna bízik benne, hogy a falak után szobái, ablakai és ágyai is lesznek az akadálymentes, kinetoterápiás központnak, amelyben a foglalkoztató műhelyek mellett

kilenc lakást is kialakítottak a szociálisan nehéz helyzetben lévő sérültséggel élőknek.

Ima és áldáskérelem

Noha Böjte Csaba testvér szeretett volna személyesen jelen lenni az előadáson, betegsége miatt Tamás Huba főegyházmegyei ministránslelkészt kérte meg, hogy imádkozzon együtt a résztvevőkkel a célért. Jelesül, hogy azok álma is megvalósulhasson, akik különleges életkeresztet hordoznak.

Amint a kereszt a zenében fél hangot emel, úgy emel bennünket a sérült emberek odaadása, derűje. Sok kincset hordoznak, fedezzük fel azokat, lássuk egymásban a testvért és juttassunk számunkra abból, amink van

– kérte Tamás Huba plébános. Majd a résztvevők egymásba font kezekkel mondták el a Miatyánkot, és együtt énekelték el az Ároni áldást.

Fotó: Barabás Ákos

Nem adják fel!

A továbbiakban néhány perces kisfilmen láthattuk, miként váltották tégláról téglára valóra a mozgássérültek hittel dédelgetett álmukat, és mi az, amihez lehetőségeink hozzájárulhatunk.

A székelyudvarhelyi Rákóczi Sportcentrumban előbb a helybéli tehetséges sérültek hangolták furulyaszólóval, énekhanggal a résztvevőket, majd a kizárólag sérült (mozgáskorlátozott, értelmileg akadályozott és látássérült) szólistákból álló Nemadomfel Együttes mély üzenetű dallamaiban gyönyörködtek.

Az est során gyűlt adományokat a Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezete új székházának építkezésére fordítják.

Fotó: Barabás Ákos

A jótékonysági körút folytatódik

Kedden 19 órakor a gyergyószentmiklósi Szent István-plébániatemplomba, szerdán 18 órakor a csíkszeredai Csíki Moziba, csütörtökön 19 órakor pedig a máréfalvi kultúrotthonba várják a közönséget.

Videó: Barabás Ákos
Fotó: Barabás Ákos
Fotó: Barabás Ákos
Fotó: Barabás Ákos
Fotó: Barabás Ákos
Fotó: Barabás Ákos
Fotó: Barabás Ákos
Fotó: Barabás Ákos
Fotó: Barabás Ákos
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS