Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Gyűlöletkeltő falfirkák Székelyudvarhelyen

Kovács Eszter 2019. július 09., 11:12 utolsó módosítás: 2019. július 09., 11:16
HIRDETÉS

Ismeretlen tettes ellen tesznek feljelentést a székelyudvarhelyi Sziget lakótelepi kazánház falára firkált magyarellenes feliratok miatt. A vandálok piros festékkel egyebek mellett azt festették az ingatlan oldalára, hogy Erdély román föld.

Fotó: Beliczay László

„Románia Besszarábia”, „Úzvölgye 2019” és „Erdély román föld” – ilyen feliratokra lettek figyelmesek a Sziget lakótelepiek a hétvégén: a falfirkákat az ottani kazánház oldalára festették. Az ingatlan – akárcsak a városban lévő összes kazánház – az önkormányzat tulajdona, viszont az Urbana Rt. ügykezelésébe tartozik, ezért a vállalat vezetősége hétfőn feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a rendőrségen – közölte érdeklődésünkre a polgármesteri hivatal sajtószóvivője. Zörgő Noémi hozzátette,

Székelyudvarhelyen nem gyakori az efféle jelenség.

„Bízunk benne, hogy csak egyszeri alkalom marad” –fogalmazott az illetékes. A feljelentést követően egyébként az Urbana Rt.-nek kell majd gondoskodnia a fal letakarításáról is.

Etéd is célponttá vált

Székelyudvarhelyen ugyan ritka, de Udvarhelyszéken egyre gyakoribbak a magyarellenes megnyilvánulások: múlt hét végén Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke adta hírül, hogy Etéden három kétnyelvű helységnévtáblán festették le a magyar feliratot. Az ügyben az elöljáró hétfőn tett feljelentést a rendőrségen, gyanúsítottakról egyelőre nem tudni.

HIRDETÉS

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS