Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Gyermekpénz értékjegyek formájában?

Székelyhon 2020. február 18., 11:56

Pénz helyett értékjegyekben (voucher) kellene adni a gyermekpénzt, hogy a szülők biztosan ne költsék más célokra a kiskorúaknak szánt állami támogatást – írja az Agerpres hírügynökség Florin Cîţu pénzügyminiszter-jelölt televíziós nyilatkozatára hivatkozva.

Gyermekpénz értékjegyek formájában?
galéria
Kártyára is utalható a voucher értéke. Képünk illusztráció Fotó: Kristo Robert

Cîţut a gyermekpénz növeléséről kérdezte a Digi24 műsorvezetője, mire a miniszter kifejtette: a kiskorúaknak szánt havi állami támogatás növelését azért halasztották el, mert nem volt meg rá a szükséges költségvetési keret. Hozzátette,

keresik és meg is fogják találni a szükséges forrásokat ahhoz, hogy 2020 augusztusától valóban megemeljék a gyerekpénz összegét.

„A kormányfő javaslata figyelemre méltó, ezt a rendszert használják az Amerikai Egyesült Államokban is, hogy a szülők biztosan ne használják más célokra a pénzt, hanem egészségre, oktatásra stb. költsék azt. A rendszer az Amerikai Egyesült Államokban és Finnországban használatos. Ez még nincs eldöntve. (...) Ha döntés születik, ez egy olyan megoldás, amelyet én támogatok. De ez nem azt jelenti, hogy kevesebb a pénz erre.

A voucherek szintén pénzt jelentenek. Meg akarunk győződni arról, hogy a pénzt a gyerekekre költik, és nem másra”

– mondta Cîţu. Ludovic Orban miniszterelnök hétfőn úgy nyilatkozott, hogy még nem született döntés a gyermekpénzzel kapcsolatban, de felmerült, hogy vannak más lehetőségek is, például az, hogy a gyermekpénzt értékjegyek formájában kapják meg a jogosultak.

HIRDETÉS

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS