Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Hazatérnek a világvándorok

Csata Beáta 2012. július 26., 18:21 utolsó módosítás: 2012. július 26., 20:30

Kulturális, művészeti események, fórumok, Anna-bál, csárdásrekord és emlékfaállítás is hozzájárul ahhoz, hogy ünnep legyen az elszármazott és itthon élő gyergyószentmiklósiak világtalálkozója. A hétvégén zajló rendezvénysorozat a Szent Anna-búcsú köré csoportosul.


„A nyári nagy találkozásunkat, a világtalálkozónkat ünnepnek szántuk. Olyan, a hétköznapokat megszakító kikapcsolódásnak, mely rendhagyó módon kiemel bennünket a megszokottból, s alkalmat teremt a közös múlt megélésére. Tudom, hogy a találkozó megerősíti a gyergyószentmiklósiak együvé tartozásának érzését, és ez az érzés táplálja majd városunk jövőjébe vetett hitünket és személyes életünket” – olvasható a www.vilagvandor.ro oldalon Mezei János, gyergyószentmiklósi polgármester köszöntője.

Kezdetben a honlapon levő térképen jelölték be magukat a világban szétszóródott gyergyóiak, de a hétvégén első alkalommal sorra kerülő Gyergyószentmiklósiak Világtalálkozója alkalmával személyesen is találkozhatnak.

A pénteken Üzenet haza, szombaton Maradunk, vasárnap pedig Visszavárunk mottóval zajlanak a rendezvények, amely során lesz csárdásrekord-kísérlet, de a tizedik Anna-bálra is ekkor kerül sor. A teljes program itt megtekinthető. Az eseményekről folyamatosan tájékoztatnak a szervezők a www.vilagvandor.wordpress.com honlapon.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS