Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Gyergyói vállalkozókkal találkozott Kelemen Hunor

Gergely Imre 2019. január 09., 16:57 utolsó módosítás: 2019. január 09., 16:58
HIRDETÉS

A gyergyói-medence fejlesztési lehetőségeiről beszélgettek a gyergyószentmiklósi székhelyű Arbor Vállalkozók Szövetsége vezetői szerdán Kelemen Hunorral, az RMDSZ elnökével.

Arbor vezetők és az RMDSZ elnöke a gyergyószentmiklósi találkozón Fotó: Arbor Vállalkozók Szövetsége

Mint a találkozón elhangzott: a régió jövője elsődlegesen három ágazattól függ: a faipartól, az mezőgazdaságtól, és ezen belül főként az állattenyésztéstől, valamint a turizmustól. Ezek közül az első kettő már „a vérünkben van”, hiszen elődeinktől örököltük a hely adottságaihoz szorosan kapcsolódó tevékenységeket.

Az Arbor Vállalkozók Szövetsége Kelemen Hunort arról is tájékoztatta, hogy

elképzelésük szerint a Gyergyói-medencének stratégiai faipari bázissá kell válnia mind a régió, mind pedig az egész ország számára, hogy ehhez olyan pénzügyi forrásokra van szükség, amelyek megvalósíthatóvá teszik ezt az elképzelést.

Hasonló alapokra lesz szükség a turizmus fejlesztéséhez is. A megbeszélésen sí- és akár szánkópálya-rendszerek kialakításának lehetősége is felmerült.

Ugyanakkor szó esett a térség gazdaságának gondjairól is, amelyek közül a kiemelkedik a fiatalok külföldi munkavállalásai miatt egyre fokozódó munkaerőhiány – tudtuk meg Bajkó Tibor Arbor-elnöktől. Kelemen Hunor ígéri: próbál megfelelő forrásokat keresni a tervezett fejlesztések megvalósításához.

HIRDETÉS

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
1 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS