Göröngyös úton: 8200 lejbe és 26 órába került a hazautazás Londonból Lövétére

Göröngyös úton: 8200 lejbe és 26 órába került a hazautazás Londonból Lövétére

A légiközlekedési káosz rengeteg utas terveit borítja fel Európában

Fotó: Pixabay

Fokozódik a káosz az európai repülőtereken, sokasodnak az interneten a járattörlésekről, a reptéri várókban rekedt utasokról, a légitársaságok elérhetetlen ügyfélszolgálatairól és az általánossá vált zűrzavarról szóló rémtörténetek. Azonban még ezek között sem hétköznapi annak a Londonban élő lövétei nőnek az esete, akinek a betervezett néhány órás repülőút helyett végül több mint egy napjába telt a hazatérés, az eredeti ár sokszorosáért.

Széchely István

2022. július 30., 08:412022. július 30., 08:41

2022. július 30., 08:422022. július 30., 08:42

Legjobb barátnője lánybúcsújára és másnap tartandó esküvőjére szeretett volna hazautazni a Londonban élő Mihály Klára az elmúlt hétvégén, ám útja a tervezettnél jóval kalandosabbra és költségesebbre sikerült. A lapunkkal megosztott története jól érzékelteti, hogy egy járattörlésnek milyen következményei lehetnek akkor, amikor ez tömegesen előforduló jelenséggé válik az európai reptereken, és hogy ez gyakran nem csak egy rövid ideig, azaz a következő gép indulásáig tartó bosszúsággal jár.

„Pénteken, július 22-én reggel, a 7.45-ös járattal kellett volna menjek Lutonból Marosvásárhelyre, a legjobb barátnőm lánybúcsújára, ami aznap délután 6-kor kezdődött. Másnap esküvő” – kezd bele a történetbe a fiatal lövétei nő, akinek szintén nemrég volt az esküvője és férjével már a nászutat tervezték. A Marosvásárhelyre induló járatra már másfél hónapja megvolt a 180 fontért vásárolt repjegye.

A gondok azonban már a beszállás előtt elkezdődtek: mivel nem kiválasztott hellyel vásárolta meg a repjegyet és a légitársaság a helyek számánál több jegyet adott el arra a járatra – ami egyébként bármilyen furcsán is hangzik, előfordul és engedélyezett is a fapados légitársaságoknál –, nem engedték fel a gépre, mert az már tele volt.

„Visszaküldtek az ügyfélszolgálathoz, ahol ki kellett töltenem egy nyomtatványt, és azt állították, hogy a Wizzair kárpótolni fog és állja minden költségemet, amíg el nem jutok Marosvásárhelyre, viszont nekem kell megoldanom az új jegyvásárlást. Tehát az én költségemre oldjam meg a dolgot, majd ők visszatérítik. Lutonból Romániába egyetlen járaton volt még hely, ami Konstancára ment. Marosvásárhely onnan még 9 óra autóval. Megvettem a jegyet 390 fontért, hiszen mégiscsak a legjobb barátnőmről volt szó. Délután 3-kor kellett volna induljon a gép, de déli 12-kor kaptam egy üzenetet, hogy 3 órát késik a járat és 17.25-kor lesz majd kapuinfo. 17.35-kor még midig ezt írta, majd 17.45-kor a konstancai járat csak úgy eltűnt a képernyőről. 10 perc múlva a hangosbemondón szóltak, hogy a konstancai járat utasai sürgősen menjenek a 6-os kapuhoz. Egy járatnyi nép szalad és amikor odaértünk, azt mondják, hogy törölték a járatot. Ekkor 12 órája voltam a repülőtéren –

lánybúcsú rég lekésve és már az esküvő is bizonytalan

– idézte fel a kálvária folytatását Klára.

Újabb repjegy, még drágábban

Ekkor már kora este volt, a légitársaság ügyfélszolgálatánál hatalmas sorban várakoztak a porul járt utasok, ezért ő inkább megpróbált gyorsan keresni egy újabb járatot. Mindössze egyet talált, ami a Lutontól másfél órányi autóútra található Birminghamből indult Bukarestbe.

Úgy döntött, hogy megpróbálja elérni azt és megvette az újabb repjegyet, ezúttal 590 fontért.

„Az autóm ott volt a parkolóban Lutonon, ahol 70 fontért vásároltam parkolójegyet négy napra, hamar elvettem és száguldottam Birmingham felé, ahol addig még sose jártam, és a gép 3 óra múlva indult. A férjem, aki már Konstancán várt közben megvette nekem a parkolójegyet a Birminghami reptéren 107 fontért. 3-szor kerültem, amire megtaláltam, hogy hova kell menni, és amikor beértem a terminálra a kapu tíz perc múlva zárt és még hátra volt a biztonsági ellenőrzés. Szaladtam, mondtam engedjenek előre, mert ma ez a harmadik járatom és nekem Romániában kell lennem mihamarabb. Előre is engedtek, kapuzárás előtt egy perccel értem a kapuhoz, ahol kígyózó sor volt, de legalább a kapu nyitva volt. Ekkor megerősítettem a férjemnek, aki addigra már kilenc órát vezetett miattam, hogy indulhat Bukarestbe Konstancáról. Átengedtek a kapun, a gép 9.25- kor kellett volna induljon, de 10.15-kor még az épületben voltunk. Végül elkezdtek felengedni a gépre, mindenki felült, voltak ismerős arcok még Lutonból is reggelről.

Eltelt fél óra és egyszer csak mondják, hogy a gép egy óra késéssel indul, mert szerencsétlenkedtek az utaslista kinyomtatásával és a torony nem adott engedélyt, mivel lekésték a slot-jukat. Kivártuk az egy órát, és végül felszállt a gép. El sem tudtam hinni

– elevenítette fel a felszállás pillanatát Klára.

1400 fontnál állt meg a végösszeg

A mindössze két órás, Lutonból Marosvásárhelyre tartó út helyett végül több mint egy nap alatt, Birminghamből Bukaresten át jutott haza.

Péntek hajnalban 4.30-kor hagytam el a lakásomat, és haza, Hargita megyébe szombat reggel 9-kor érkeztem meg. Ha levonjuk a két óra időeltolódást, akkor is huszonhat és fél órámba, és 1400 fontba (8200 lejbe) került hazaérnem.

Ez nem mondható fapados árnak. És persze, ugye, mi a garancia arra, hogy ezt visszaadják? Az ügyfélszolgálatot emelt díjas telefonszámon lehet felhívni, de valahogy mindig minimum a tizenötödik vagy a sorban.

Az én esküvőm két hónapja volt, még nem voltunk nászúton, de ezek után nem is megyünk, mert a pénzt odaadtam a Wizzairnek

– summázza csalódottan a következményeket.

A káosz folytatódik

A légi közlekedésben eluralkodott káosz oka az, hogy az ágazat nagyon komoly munkaerőhiánnyal küzd. Az elmúlt két évben a járványügyi és utazási korlátozások miatt megcsappant utasforgalom következtében ugyanis leépítéseket hajtottak végre az iparágban, idén viszont teljes gőzzel beindult a nyaralási idény, a terhelést viszont nem bírják a repterek. Főleg a nagy repülőtereken, illetve a legnépszerűbb európai úti célok helyszínén óriási a tumultus, hosszú sorokban kígyóznak az utasok a reptéri ellenőrzőkapuk előtt, gyakoriak a járattörlések is, ami tovább növeli a tömeget a légikikötőkben.

A helyzet pedig csak romlik, hiszen a nyaralási szezon csúcsidőszaka, azaz augusztus még csak most kezdődik, a légitársaságok egy részénél pedig sztrájkok kezdődtek, kezdődnek a rossz munkakörülmények és bérproblémák miatt, a megmaradt személyzet ugyanis nem győzi a munkát.

A német Lufthansa légitársaság – amely egyébként a teljes nyári idényt illetően már mintegy nyolcezer járattörlésnél tart – földi személyzete éppen szerdán tartott sztrájkot. A vállalatnak emiatt több mint 1000 repülőjáratot kellett törölnie – a legtöbbet Frankfurban és Münchenben –, amely mintegy 134 000 utast érintett. Sztrájkra készülnek ugyanakkor a Ryanair spanyolországi dolgozói is, ráadásul a spanyol légiközlekedési szakszervezet öt hónapon át, hetente négy napon tervez tiltakozni, azaz augusztus 8-tól 2023. január 7-ig minden héten hétfőtől csütörtökig. A hírek szerint az augusztusban kezdődő sztrájkok elsősorban a Madrid-Barajas, Barcelona, Malaga, Alicante, Sevilla és Palma de Mallorca úti célokat érintik majd.

2 hozzászólás

Ezek is érdekelhetik

A rovat további cikkei

2022. július 28., csütörtök

Bemutatják a tűzoltók, hogy mit kell tenni, ha tűz üt ki a közelünkben

Gyakorlati tudnivalókat mutat be a lakosságnak Segesvár központjában július 30-31-én, szombaton és vasárnap délelőtt 11 és 19 óra között a Maros megyei tűzoltóság egy országos megelőzési projekt keretében.

Bemutatják a tűzoltók, hogy mit kell tenni, ha tűz üt ki a közelünkben
2022. július 28., csütörtök

Tiszteletet és hatékonyságot kértek a marosvásárhelyi önkormányzati képviselők

Sürgősségi pontként tűzték napirendre a csütörtöki marosvásárhelyi tanácsülésen a városháza új szervezeti felépítését, amelyet az önkormányzati képviselők is csak az ülésnap reggelén kaptak kézhez. Ez jelentős felháborodást eredményezett.

Tiszteletet és hatékonyságot kértek a marosvásárhelyi önkormányzati képviselők
2022. július 28., csütörtök

Négycsillagos üzleti szálloda nyílt Sepsiszentgyörgyön

Kelemen Hunor RMDSZ-elnök, kormányfő-helyettes, Antal Árpád András, Sepsiszentgyörgy polgármestere, Kozma Mónika, a Pro Economica Alapítvány ügyvezető igazgatója jelenlétében 

Négycsillagos üzleti szálloda nyílt Sepsiszentgyörgyön
2022. július 28., csütörtök

Egy hét múlva kezdődik az Egyfeszt, a falvakon is színes a programkínálat

Elindult a visszaszámlálás, hiszen már kevesebb mint egy hét maradt az Egyfeszt összművészeti fesztivál kezdetéig. A szervezők Gyergyószentmiklós mellett a gyergyószéki községek programjaira is felhívják a figyelmet.

Egy hét múlva kezdődik az Egyfeszt, a falvakon is színes a programkínálat
2022. július 28., csütörtök

Két baleset, tizenegy sérült

Két közúti baleset is történt csütörtök délelőtt Maros megyében, összesen tizenegy sérültel.

Két baleset, tizenegy sérült
Két baleset, tizenegy sérült
2022. július 28., csütörtök

Két baleset, tizenegy sérült

2022. július 28., csütörtök

Felújították a gyergyószentmiklósi kórház gyermekosztályát

A Salvați Copiii România szervezet 30 ezer eurós támogatásával újították fel a gyergyószentmiklósi kórház gyermekosztályának több termét.

Felújították a gyergyószentmiklósi kórház gyermekosztályát
2022. július 28., csütörtök

Drágul a taxizás, lassan haladnak a beruházások Székelyudvarhelyen

Ismét drágult a taxizás, ifjúsági lakások eladásáról döntöttek, valamint számonkérték a polgármestert a lassú ütemben haladó fejlesztések miatt a csütörtökön tartott soros székelyudvarhelyi önkormányzati ülésen.

Drágul a taxizás, lassan haladnak a beruházások Székelyudvarhelyen
2022. július 28., csütörtök

Személyes konfliktusok akadályozzák a székelyudvarhelyi tömegközlekedés újjászervezését

Nem egyszerű a székelyudvarhelyi tömegközlekedés újraszervezése, hiszen nincs egyetértés a polgármesteri hivatal és a szolgáltatás üzemeltetésének az átvételére készülő Urbana Rt. közgyűlésének a tagjai között.

Személyes konfliktusok akadályozzák a székelyudvarhelyi tömegközlekedés újjászervezését
2022. július 28., csütörtök

Korhadásnak indult fákat vágtak ki

Ipari alpinisták daru segítségével fogtak hozzá a csíkszeredai központi park három, közel 80 éves nyárfájának kivágásához csütörtökön. A beavatkozásról arborista szakember véleményére alapozva hozta meg a döntést az önkormányzat.

Korhadásnak indult fákat vágtak ki
Korhadásnak indult fákat vágtak ki
2022. július 28., csütörtök

Korhadásnak indult fákat vágtak ki

2022. július 28., csütörtök

Több száz tehergépjárművet vezetnének ki Szászrégenből egy tervezett beruházással

Három környékbeli település bevonásával kezdődik hamarosan a szászrégeni elkerülőút műszaki tervének elkészítése, és remélhetőleg jövő év elején a kivitelezése. Több száz tehergépjárműtől mentesítenék a Felső Maros-menti települést.

Több száz tehergépjárművet vezetnének ki Szászrégenből egy tervezett beruházással
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.

Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Tájékoztatás a sütik használatáról
A Príma Press Kft. által használt sütik kezelése

A Príma Press Kft. által üzemeltetett szekelyhon.ro domainen és aldomainjein keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata: információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

Az Székelyhon.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID szekelyhon.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év harmadik fél
_gat google.com 1 nap harmadik fél
_gid google.com 1 nap harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap harmadik fél
 
Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a sötét mód vagy betűméret-állító használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Szolgáltató / Funkció
Süti lejárata
 
darkMode szekelyhon.ro
Sötét mód rögzítése
30 nap saját
textsize szekelyhon.ro
Betűméret rögzítése
30 nap saját
smartbanner szekelyhon.ro
Médiatér App smartbanner rögzítése
7 nap saját
 
Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet harmadik fél
 
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
urlgen instagram.com munkamenet harmadik fél
csrftoken instagram.com 1 év harmadik fél
ds_user_id instagram.com 1 hónap harmadik fél
ig_cb instagram.com 1 nap harmadik fél
ig_did instagram.com 10 év harmadik fél
mid instagram.com 10 év harmadik fél
rur instagram.com munkamenet harmadik fél
sessionid instagram.com 1 év harmadik fél
shbid instagram.com 7 nap harmadik fél
shbts instagram.com 7 nap harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com 1 nap harmadik fél
SSID  youtube.com 1 nap harmadik fél
SID  youtube.com 1 nap harmadik fél
SIDCC  youtube.com 1 nap harmadik fél
SAPISID  youtube.com 1 nap harmadik fél
PREF  youtube.com 1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO  youtube.com 1 nap harmadik fél
HSID  youtube.com 1nap harmadik fél
GPS  youtube.com 1nap harmadik fél
YSC  youtube.com munkamenet harmadik fél
CONSENT  youtube.com 1 nap harmadik fél
APISID  youtube.com 1nap harmadik fél
__Secure-xxx  youtube.com 1 nap harmadik fél
 
A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Studiul de Audienta si Trafic Internet (SATI): https://www.cxense.com/about-us/privacy-policy

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Ads: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google AdSense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a sötét mód, Médiatér App letöltésére buzdító smartbanner, vagy betűméret-állító használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: darkMode, textsize, smartbanner


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM