Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Fészekből kiesett sirályfiókákat mentettek meg a madárvédők – videó

Simon Virág 2019. augusztus 06., 13:43 utolsó módosítás: 2019. augusztus 06., 13:44
HIRDETÉS

Marosvásárhely belvárosában közel tíz éve költöztek be a sárgalábú sirályok. A Kultúrpalota és a volt városháza, jelenlegi megyeháza épületének tornyába raktak fészket és évről évre szaporodnak. Jelenleg 20-25 párról tudnak a madárvédők.

Fotó: Milvus

A Marosvásárhelyen megtelepedett tengeri madarak fészkeiből minden nyáron kipotyog néhány fióka. Az első szárnypróbálgatásokkor a polgármesteri hivatal és a prefektúra épülete előtti útra zuhannak, a védtelen madarakról pedig Milvus Csoport madárvédő szakemberit értesítik a járókelők. Mint Vizi Júlia, a Milvus sajtószóvivője elmondta általában

akrobatikus mutatványhoz hasonló módon tudják visszahelyezni a fiókákat a fészekbe, de ez sem mindig sikeres, hiszen a felnőtt madarak éles csőrükkel védik a fészkeket, emiatt balesetveszélyes ez a művelet.

HIRDETÉS

Idén kilenc fióka esett ki a fészkekből, a madárvédők pedig úgy döntöttek, hogy inkább elviszik a rehabilitációs központba, hogy miután megerősödnek, majd új helyet keresnek nekik. A kilenc fiókát egy hónapig etették, együtt tartották őket és közben kerestek egy jó helyet nekik, ahol szabadon engedhetik őket.

Az ökölnyi madarak szépen fejlődtek és a napokban szabadon is engedték őket a Sárpatak és Póka közötti tavaknál.

Azért esett erre a helyre a választás, mert itt sok más vízi madár fészkel, van elegendő táplálék és a sárga lábú sirályok itt önállóan is boldogulni tudnak majd.

Videó: Milvus

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS