Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Felmelegedés és szárazság várható

Székelyhon 2019. április 15., 14:31 utolsó módosítás: 2019. április 15., 14:32
HIRDETÉS

Az elkövetkező négy hétben fokozatosan felmelegedik az idő, május második hetében a sokévi átlagnál melegebb lesz az ország nagy részében – írja az Agerpres hírügynökség az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) április 15-étől május 13-áig érvényes előrejelzésére hivatkozva.

Tavaszi virágzás. Elkélne az eső is, de az előrejelzés szerint csapadékból kevés lesz. Képünk illusztráció Fotó: Barabás Ákos

Április 15-e és 22-e között az évszakra jellemző hőmérsékletnél hűvösebb lesz, főleg Románia keleti és délkeleti régióiban.

Csapadékhiányra kell felkészülni országszerte, de főként Erdélyben és a hegyvidéken.

Április 22-e és 29-e között az átlagos fölé emelkednek a hőmérsékleti értékek, főleg nyugaton meg északnyugaton, és folytatódik a szárazság Románia egész területén.

Április 26-a és május 6-a között az időszaknak megfelelő lesz mind a levegő hőmérséklete, mind pedig a csapadékmennyiség.

HIRDETÉS

Május 6-a és 13-a között ismét melegebb lesz az időszakra jellemző sokévi átlagnál, és Erdélyben, valamint a hegyvidéken ismét kevés lesz a csapadék.

Az időszakra jellemző hőmérsékleti és csapadékátlagot az 1993–2016-os időszakban mért értékek átlagaként számolja ki a Középtávú Előrejelezések Európai Központja (ECMWF). A meteorológusok figyelmeztetnek, hogy a hirtelen jövő, rövid ideig tartó meteorológiai jelenségeket nem lehet egy hónapos távra előre jelezni.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS