Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

 

Fellobbant a remény gyertyája Székelyudvarhelyen

Molnár Melinda 2019. december 08., 20:07
HIRDETÉS

Külső fénnyel fedezett lelki sötétséggel nem lehet Jézushoz megérkezni – hangzott a Márton Áron téren tartott fénygyújtási ünnepség igei üzenetében advent második vasárnapján. A város közös adventi koszorúján immár két szál gyertya világol.

Fotó: Veres Nándor

A karácsonyvárás újabb állomásának fényjelzőjét Simó Sándor, a Székelyudvarhelyi Unitárius Egyházkör esperese, belvárosi lelkész és Balázs Ádám diákpolgármester lobbantotta lángra. Közreműködött a belvárosi unitárius egyházközség énekkara, Simon Tímea pedig adventi történetet olvasott fel. 

HIRDETÉS

A esperes lelki útravalójában a Szentírásból a Jézusra váró Máriának Erzsébetnél tett látogatását idézte. Kiemelte:

életünk nagy kihívása az elindulás – legyen szó ismeretlen jövőről, avagy útvonalról, helyről.

Hogy megvalósul, annak a remény a mozgatója.

Fotó: Veres Nándor

A várandós Mária nem latolgatott, vállalta az utat rokonához, a szintén áldott állapotban lévő Erzsébethez, akinek szíve alatt a találkozás örömével ujjongott fel a gyermek.

A kapzsiság, a hatalomvágy, gyűlölködés világából nem lehet egy napra megérkezni a szeretethez, sem külső fénnyel fedezvén a lelki sötétséget, nem tudunk eljutni Jézushoz.

Fotó: Veres Nándor

Az advent viszont feltárja, mennyit haladtunk a szeretet útján, és Isten elküldi Fiát, hogy megváltozzon ez a világ. Egy Wass Albert-vallomással kívánta az igehirdető: a reménység jelei mutassák az utat Jézus és a szeretet ünnepe felé. Ezért szólt a szépszámú résztvevő közösen elmondott Miatyánkja is.

Advent harmadik vasárnapján szintén öt órakor Ferkő Andor református lelkipásztor és a Fundamentum Zenekar várja közös gyertyagyújtásra az ünnepre készülőket.

Fotó: Veres Nándor
Fotó: Veres Nándor
Fotó: Veres Nándor
Fotó: Veres Nándor
Fotó: Veres Nándor
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS