Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
HIRDETÉS

Fekete hétvége a Hargita megyei utakon

Székelyhon 2019. március 25., 12:22 utolsó módosítás: 2019. március 28., 16:01

Egy súlyos, több személy sérülésével járó és két halálos kimenetelű baleset történt hétvégén Hargita megyében: Csíkszereda üdülőövezetében, Szécsenyben egy kiskorúkat szállító jármű borult árokba, Borzonton egy fiatal gyorshajtás miatt vesztette életét, Csíkszenttamásnál pedig kerékpárost gázoltak halálra.

Fekete hétvége a Hargita megyei utakon
galéria
Képünk illusztráció Fotó: Pinti Attila

Péntek este egy Gyergyószentmiklós irányába haladó nagybányai sofőr gázolt halálra az E578 jelzésű európai út csíkszenttamási szakaszán egy láthatósági mellény és fényvisszaverő elemek nélküli 60 éves kerékpárost.

Egy nappal később, szombat este 22 óra 34 perckor egy tizenhat éves fiatal vezette jármű borult fel utasaival Csíkszereda szécsenyi övezetében – tájékoztatott a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság. A vizsgálatok szerint a 16 éves csíkszeredai K. B. B. irányította gépkocsi a város felé haladva az egyenetlen úton a túlzott sebesség miatt előbb kisodródott, végül felborult. A balesetben a „sofőr” és szintén kiskorú, 15–16 év közötti utasai mind megsérültek, a helyszínre riasztott mentőegységek ellátásra a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházba szállították őket. Péter Szilárd, a Hargita Megyei Mentőszolgálat vezérigazgatója a Székelyhon érdeklődésére elmondta, a fiatalok – három fiú és két lány – különböző fej- és végtagsérüléseket, csonttöréseket szenvedtek.

Vasárnapra virradóan egy gyergyóalfalvi fiatal vesztette életét Borzontnál. A rendőrség tájékoztatása szerint a 18 éves T. K. L. a 13B jelzésű országúton Parajd felől alfalu irányába haladva – az eddigi vizsgálatok szerint gyorshajtás miatt – elvesztette uralmát az autója irányítása fölött, amely az úttestről lesodródva felborult és kigyulladt. A helyszínre sietett a gyergyószentmiklósi hivatásos tűzoltóság, a fiatal életét azonban nem lehetett megmenteni, már csak az elszenesedett holttestet tudták kiemelni a roncsok közül.

Hallgassa online rádióinkat