Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Faluünnep Gyergyóalfaluban

Gergely Imre 2019. június 12., 12:13 utolsó módosítás: 2019. június 12., 12:14

Péntektől vasárnapig kikapcsolódik Gyergyóalfalu, tizenkilencedik alkalommal rendezik meg a gyergyószéki nagyközség faluünnepét.

Faluünnep Gyergyóalfaluban
galéria
Az alfalvi napok műsorából idén sem hiányozhatnak a zenés, táncos hagyományőrző rendezvények. Képünk illusztráció Fotó: Tamás Attila

Érdekesnek ígérkezik az Alfalu ízei nevű szombati főzőverseny, ami egyben gasztronómiai séta is a Békény partján. Nem marad el a jól bevált helyi termékek kiállítása és vására sem. Újdonság viszont, hogy a központi parkban könyvturkálót alakítanak ki, ahonnan bárki elvihet köteteket, ha másokat hoz helyette cserébe. Bemutatják a gyergyószentmiklósi író, Miklós Réka új kötetét, a Miss Screwy csavaros árvái című gyermekkönyvet. A mozgásra vágyókat crossfitversenyre hívja Balázs Vera.

Vasárnap az ünnepi búcsús szentmise nyitja a napot, délután pedig népzenei és néptáncprogram várja az alfalviakat a helyi Domokos Pál Péter Hagyományőrző Egyesület, a szászrégeni Gyöngyvirág Néptáncegyüttes, valamint a hidasi hagyományőrző néptáncegyüttes előadása révén.

Várhatóan az esti koncertek vonzzák majd a legtöbb érdeklődőt, főként az záróeseményre, az LGT slágereit játszó és a zenekar több tagjával érkező Zenevonat vasárnap esti koncertjére várnak szórakozni vágyókat más településekről is. Előtte péntek este Szőcs Reni, szombaton a Rafters, a Transilvanium és az Intim Torna Illegál koncertezik, vasárnap pedig a Zenevonat előzenekaraként fellép még a 4s Street is. A falunapok programjával kapcsolatos további információk találhatók a község Facebook-oldalán.

{A}

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS