Fáklyás felvonulás, ünnepi beszédek, huszárok Udvarhelyszéken

Fáklyás felvonulás, ünnepi beszédek, huszárok Udvarhelyszéken

Ünnepi műsorok, koszorúzás és felvonulások is lesznek

Fotó: Beliczay László

Nagyszabású ünnepségekkel készülnek az udvarhelyszéki települések március 15-re, de van, ahol már 14-én is hangolódnak az eseményre. A székelyudvarhelyi, szentegyházi, székelykeresztúri, agyagfalvi és farkaslaki programokat gyűjtöttük össze.

Fülöp-Székely Botond

2023. március 14., 12:262023. március 14., 12:26

2023. március 14., 12:522023. március 14., 12:52

Március 15-én délelőtt tíz órától a székelyudvarhelyi művelődési házban 1848-as katonadalokat oktatnak a Székely Dalegylet vezetésével. Egy óra múlva kiállítás nyílik a Kőkereszt téren a városi könyvtár rajzpályázatára beérkezett alkotásokból. Ugyanekkor a Tomcsa Sándor Színház közreműködésével

kinyomtatják a tizenkét pontot a városi könyvtár rekonstruált nyomdájában.

Délután négy órától zenés, táncos foglalkozásokat tartanak kisiskolásoknak az Udvarhely Néptáncműhely próbatermében.

Márton Áron téri megemlékezés

Hagyományosan a székelyudvarhelyi Vasszékely-szobornál kezdődik a koszorúzás 11.30-tól. Ebben közreműködik a Boróka Néptáncegyüttes, a 8-as számú Z. Sebess József Cserkészcsapat, valamint az Oroszhegyi Fúvószenekar, György Sándor vezényletével. Ezt követően 12 órakor folytatódnak az események a Patkóban:

 • a Hagyományőrző Székely Huszárezred felvonulása és díszszemléje;

 • a történelmi egyházak képviselőinek imája és áldása;

 • Petőfi Sándor: Két ország ölelkezése – Wagner Áron színművész szavalata;

 • ünnepi köszöntőt mond Gálfi Árpád polgármester;

 • Petőfi Sándor: Volnék bár… és a Hobo Blues Band: Nem lehet két hazád című dalok a Stereoface Music Project és a Benedek Elek Pedagógiai Líceum XI. A osztályának előadásában;

 • ünnepi beszédet mond Tőkés László református püspök, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke;

 • Tolcsvay László megzenésítésében Petőfi Sándor: Nemzeti dal című versét előadja az egyesített kórus. Vezényel Kovács László karnagy;

 • Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnökének üzenetét tolmácsolja Fodor Tamás konzul;

 • Kormorán együttes: Harangok dala Kovács László átdolgozásában és vezényletével. Közreműködik: a Székely Dalegylet Férfikara, a Balázs Ferenc Vegyeskar, az Alla Breve Vegyeskar. Szólót énekel: Czerják Izabella, Orosz-Pál Levente, Toró Árpád és Koszta Ignácz; hegedű: Illyés Hunor István, gitár: Kibédi Levente és Toró Árpád, zongora: Ilyés-Benczédi Zsolt, bőgő: Hadnagy Attila, dob: Biró Endre.

A Tomcsa Sándor Színház, az Udvarhely Néptáncműhely és a Vox Gimiensis közös produkcióját eset hét órától lehet megtekinteni a Márton Áron téren.

A programsorozat miatt forgalomkorlátozásra kell számítaniuk az autóvezetőknek Székelyudvarhely központjában. Szerdán reggel fél 9-től az ünnepség idejére teljesen lezárják a Márton Áron teret, fél 11-től – ugyancsak az ünnepség idejére – lezárják a Városháza teret is, ami azt jelenti, hogy ez idő alatt lezárják a következő útszakaszokat is: a Kossuth Lajos utcát, a Malom utca útkereszteződésétől (az áruszállító járművek, valamint az ott lakók bemehetnek a lezárt szakaszra, viszont ők sem fognak tudni továbbhaladni a központ irányába); a Petőfi Sándor utca Tomcsa Sándor és Vár utcák közötti szakaszát, ugyanakkor a szálloda melletti körforgalomból nem lehet majd a Városháza tér irányába haladni.

Fáklyás felvonulás Székelykeresztúron

Székelykeresztúron már kedden este hét órától elkezdődik az ünnepre való hangolódás, hiszen a helyi polgármesteri hivatal fáklyás felvonulást szervez a Timafalvi temetőtől a Berde Mózes Unitárius Gimnáziumig.

Másnap reggel kilenc órától ünnepélyes zászlófelvonás lesz a Millecentenáriumi emlékműnél, valamint megkoszorúzzák Berde Mózes és Orbán Balázs szobrait a Berde Mózes Unitárius Gimnáziumban. Az ünnepi szentmise fél óra múlva kezdődik az unitárius templomban, aközben pedig

Petőfi Sándor legenda szerinti sírját is megkoszorúzzák

a Timafalvi temetőben, amit a költő szobrának megkoszorúzása fog követni.

Galéria

Fotó: Erdély Bálint Előd

Délelőtt tíz órától Zeyk Domokos szobránál helyezik el az emlékezés virágait, illetve ünnepi istentisztelet és szentmise kezdődik a református, valamint a római katolikus templomoknál. 10.40-kor ünnepi felvonulás lesz az unitárius templomtól a Szabadság térig, kihozzák a magyar országzászlót a református templomból, majd megkoszorúzzák Nicolae Bălcescu és Petőfi Sándor főtéri szobrát. Itt 11.10-kor kezdődik az ünnepség:

 • elhangzik a magyar himnusz a Polgári Fúvószenekar 1985 előadásában;

 • ünnepi beszédet mond Koncz Hunor János polgármester, Tuzson Bence magyar kormányzati államtitkár és Szabó István tizenegyedik osztályos diák;

 • egyházi áldás a történelmi egyházak lelkészei által;

 • a Berde Mózes Unitárius Gimnázium diákjainak Hol a szabadság, ott van a haza című előadása;

 • a Vadrózsák néptáncegyüttes előadása;

 • a székely himnusz eléneklése.

A magyar országzászlót délután öt órától viszik vissza a református templomba, egy óra múlva pedig néptáncgála kezdődik a művelődési házban a Mákvirágok Néptáncegyüttes szervezésében. Másnap délután öt órától Petőfi-gálát tartanak a Lukács András Sportcsarnokban a Petőfi Sándor Általános Iskola szervezésében.

Ünnepi hangverseny Szentegyházán

Szentegyházán délelőtt tizenegy órától a Szent András-templomban ünnepi szentmisével kezdődnek a március 15-i programok. Ezt követően megemlékezést tartanak a templom előtti téren, ahol köszöntőt mond Opra Erika tanítónő, Lőrincz Csaba polgármester, illetve Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának képviselője. A háborúban elesettek emlékművénél fognak koszorúzni.

Délután egy órától a Jézus Szent Szíve-templomban kezdődik szentmise, majd ezt szintén ünnepi megemlékezés követi az egyházi épület előtt. Itt Simó Dorottya tanárnő, illetve ugyancsak a polgármester és a csíkszeredai főkonzulátus képviselője mondanak beszédet, majd rövid kulturális műsort tekinthetnek meg a Gábor Áron Szakközépiskola, illetve a Vox Montana városi kórus előadásaiban. A koszorúzást a Milleniumi emlékműnél tartják. A napot a Szentegyházi Gyermekfilharmónia ünnepi hangversenyével zárják délután hat órától a Gábor Áron Művelődési Házban.

Lovas zarándoklat

Reggel fél kilenckor lovasok gyűlnek össze Firtosváralján, akik körbejárják Farkaslaka község településeit, amelyek mindegyikében koszorúzást és ünnepi műsort tartanak. Délelőtt tíz órára érnek Székelypálfalvára, két óra múlva Kecsetben lesznek, majd 13.30-tól Farkaslakán tartanak megemlékezést. Ezt követően Bogárfalva (15 óra), Székelyszentlélek (16 óra), majd Nyikómalomfalva (17 óra) felé veszik az irányt.

Galéria

Fotó: Erdély Bálint Előd

Agyagfalván délután öt órától kezdődik kulturális műsor a helyi kultúrotthonban, majd ennek végeztével fáklyákkal vonulnak fel a település határában lévő 1848–49-es emlékműig.

Egy nappal korábban Petőfi születésének 200. évfordulója alkalmából a Pilvax-Petőfi és az 1848-as forradalom című történelmi vetélkedőn mérik össze tudásukat a felsőboldogfalvi, kányádi, székelyderzsi és bögözi diákok. A kedden 17 órától kezdődő vetélkedőt az agyagfalvi kultúrotthonban tartják, a Regiovest Szent László Kistérségi Társulás szervezésében.

szóljon hozzá! Hozzászólások

Ezek is érdekelhetik

A rovat további cikkei

2023. december 05., kedd

Rendhagyó karácsonyfa borzolja a kedélyeket

Kézzel kötött sálakból összeállított karácsonyfa díszíti keddtől Marosvásárhely főterét. A cseppet sem hagyományos fa sok reakciót váltott ki; negatívat és pozitívat egyaránt.

Rendhagyó karácsonyfa borzolja a kedélyeket
2023. december 05., kedd

December 5. fájó emléke

A 2004. decemberi népszavazásra emlékezett Potápi Árpád János és Szili Katalin. Akkor a választójoggal rendelkezők 37 százaléka voksolt, akiknek az 51 százaléka a kettős állampolgárság mellett szavazott, de ez nem volt elég az érvényességhez.

December 5. fájó emléke
December 5. fájó emléke
2023. december 05., kedd

December 5. fájó emléke

2023. december 05., kedd

Kigyulladt egy lakóház pincéje Székelyudvarhelyen

Tűz ütött ki egy lakóház pincéjében Székelyudvarhelyen vasárnap este. A továbbterjedés veszélye miatt nagy erőkkel szálltak ki a helyszínre a tűzoltók.

Kigyulladt egy lakóház pincéje Székelyudvarhelyen
2023. december 05., kedd

Az agrárium globális és lokális kihívásaira keresnek megoldásokat Sepsiszentgyörgyön

Idén is megtartották a magyar tudomány napját Erdélyben, több városban már lezajlottak az ehhez kapcsolódó rendezvények, míg Háromszéken pénteken szerveznek agrártudományi konferenciát a Sapientia EMTE Sepsiszentgyörgyi Karán.

Az agrárium globális és lokális kihívásaira keresnek megoldásokat Sepsiszentgyörgyön
2023. december 05., kedd

Egy évvel később ugyan, de elkezdődhetett az erdőszentgyörgyi tanuszoda építése

Méretes fúró jelzi Erdőszentgyörgyön, hogy nekifogtak a tanuszoda építésének. A munkálatok egy éves késéssel kezdődtek, mert a kivitelező csak újabb fúrások és talajvizsgálat után fogott neki az építkezésnek.

Egy évvel később ugyan, de elkezdődhetett az erdőszentgyörgyi tanuszoda építése
2023. december 05., kedd

Büntetés több mint 15 millió lejre, s úgyis megtörténik a baj: frontális ütközés a zsúfolt útszakaszon

A belügyi szervek 4113 bűncselekményt állapítottak meg a december elsejei hosszú hétvégén és több mint 36 800 bírságot róttak ki, összesen mintegy 15 millió lej értékben – közölte hétfőn a belügyminisztérium szóvivője.

Büntetés több mint 15 millió lejre, s úgyis megtörténik a baj: frontális ütközés a zsúfolt útszakaszon
2023. december 05., kedd

Fagyos reggel köszöntött Székelyföldre

Fagypont alá süllyedt a hőmérséklet Székelyföld-szerte az elmúlt éjszaka, de országszerte is csak alig néhány helyen nem volt mínusz tartományban a hőmérők higanyszála keddre virradóan.

Fagyos reggel köszöntött Székelyföldre
2023. december 05., kedd

Két tucat jogsit vontak be a hosszú hétvégén Háromszéken

Több mint ötszáz rendőr teljesített szolgálatot a hosszú hétvégén a közrend biztosítása, valamint a közutak biztonságának növelése érdekében Háromszéken – közölte a Kovászna Megyei Rendőr-főkapitányság.

Két tucat jogsit vontak be a hosszú hétvégén Háromszéken
2023. december 05., kedd

Bár rövidebb lesz idén a gyergyószentmiklósi városnap, a búcsús szentmise és a dísztanácsülés nem maradnak el

Idén a korábbi évekhez képest szerényebben lesz Gyergyószentmiklós városünnepe. Az önkormányzat a kormány megszorító intézkedéseire hivatkozva egynaposra szűkítette a programot.

Bár rövidebb lesz idén a gyergyószentmiklósi városnap, a búcsús szentmise és a dísztanácsülés nem maradnak el
2023. december 05., kedd

Csak Hargita megyében több mint hétezer roma él a „no-go” övezetekben és hipergettókban

Hargita megyében negyvenhárom úgynevezett „no-go”, azaz tiltott övezetet, köztük harminckét meglehetősen leromlott állapotú, leszegényedett, megbélyegzett hipergettót azonosítottak a romák társadalmi befogadására vonatkozó stratégia kidolgozása során.

Csak Hargita megyében több mint hétezer roma él a „no-go” övezetekben és hipergettókban
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik,
rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik, rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.

Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Tájékoztatás a sütik használatáról
A Príma Press Kft. által használt sütik kezelése

A Príma Press Kft. által üzemeltetett szekelyhon.ro domainen és aldomainjein keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata: információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

Az Székelyhon.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID szekelyhon.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év harmadik fél
_gat google.com 1 nap harmadik fél
_gid google.com 1 nap harmadik fél
 
Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a sötét mód vagy betűméret-állító használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Szolgáltató / Funkció
Süti lejárata
 
darkMode szekelyhon.ro
Sötét mód rögzítése
30 nap saját
textsize szekelyhon.ro
Betűméret rögzítése
30 nap saját
smartbanner szekelyhon.ro
Médiatér App smartbanner rögzítése
7 nap saját
 
Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet harmadik fél
 
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
urlgen instagram.com munkamenet harmadik fél
csrftoken instagram.com 1 év harmadik fél
ds_user_id instagram.com 1 hónap harmadik fél
ig_cb instagram.com 1 nap harmadik fél
ig_did instagram.com 10 év harmadik fél
mid instagram.com 10 év harmadik fél
rur instagram.com munkamenet harmadik fél
sessionid instagram.com 1 év harmadik fél
shbid instagram.com 7 nap harmadik fél
shbts instagram.com 7 nap harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com 1 nap harmadik fél
SSID  youtube.com 1 nap harmadik fél
SID  youtube.com 1 nap harmadik fél
SIDCC  youtube.com 1 nap harmadik fél
SAPISID  youtube.com 1 nap harmadik fél
PREF  youtube.com 1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO  youtube.com 1 nap harmadik fél
HSID  youtube.com 1nap harmadik fél
GPS  youtube.com 1nap harmadik fél
YSC  youtube.com munkamenet harmadik fél
CONSENT  youtube.com 1 nap harmadik fél
APISID  youtube.com 1nap harmadik fél
__Secure-xxx  youtube.com 1 nap harmadik fél
 
A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Ads: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google AdSense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, enr_cxense_throrrle.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a sötét mód, Médiatér App letöltésére buzdító smartbanner, vagy betűméret-állító használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: darkMode, textsize, smartbanner


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM