Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Ezeket a megelőző intézkedéseket léptették érvénybe a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban

Székelyhon 2020. március 13., 17:25 utolsó módosítás: 2020. március 13., 18:11

A járványügyi helyzetre való tekintettel március 13-tól korlátozza a krónikus betegek beutalását, és intézkedést vezet be a járóbeteg-rendelőkben tapasztalható zsúfoltság megelőzése érdekében a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház.

Ezeket a megelőző intézkedéseket léptették érvénybe a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban
galéria
A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban megelőző intézkedések léptek érvénybe. Képünk illusztráció Fotó: Pinti Attila

A koronavírus-fertőzések megelőzése és az esetleges fertőzöttek ellátása érdekében a Hargita Megye Tanácsa által működtetett Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban számos intézkedést léptettek életbe – tájékoztat közleményben az intézmény.

Mint írják, a betegellátásra és az intézményi munkára vonatkozó intézkedések, továbbá a betegek és a kórházi személyzet védelmét szolgáló lépések mellett a nagyközönséget közvetlenül érintő rendelkezések is vannak.

Az intézményben csökkentik a krónikus esetek beutalását, az onkológiai osztály kivételével. A kezelőorvos vagy főorvosok döntése alapján későbbre hívják vissza azokat a betegeket, akiknél ez lehetséges.

A zsúfoltság megelőzése érdekében átszervezik a kórház főépületében található járóbeteg-rendelőkbe való bejárást.

A bejárat hátul lesz, a laboratórium irányából, egy kórházi alkalmazott irányításával, az előjegyzések alapján. Felkérik a betegeket, hogy tartsák be az előjegyzési időpontokat.

Megelőző intézkedésként betegosztályozást (triázst) vezetnek be a kórház kapujánál, ahol

a páciensek saját felelősségükre nyilatkoznak az esetleges utazásaikról, a koronavírus által érintett területekről érkezett személyekkel való érintkezésről és egészségi állapotukról.

„Kérjük betegeink megértését az esetleges kellemetlenségekért, és mindenekelőtt az együttműködésüket az említett megelőző intézkedések betartásában. Felelősséggel tartozunk egymásért, a megelőzés terén mindenkinek van feladata” – szögezte le a szerkesztőségünknek is elküldött dokumentumban a csíkszeredai kórház menedzsere, Konrád Judit.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat