Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Erősember-vetélkedő a csíkszentmihályiak ünnepén

Kömény Kamilla 2018. szeptember 27., 19:17

Szent Mihály, Gábor és Rafael főangyalokra emlékezik szeptember 29-én a római katolikus egyház. Ezen alkalomból ünnepi szentmisét és falunapi programot is tartanak Csíkszentmihályon a hétvégén.

Erősember-vetélkedő a csíkszentmihályiak ünnepén
galéria
Fotó: Pinti Attila

Szent Mihály arkangyal tiszteletére szentelték fel Csíkszentmihály plébániatemplomát, a névünnep alkalmából a búcsús szentmise szombaton 11 órakor kezdődik, amelyen Csintalan László csíkdelnei plébános mond szentbeszédet.

HIRDETÉS

A kétnapos falunapi rendezvényen a szentmise után 15 órától a tűzoltószertárnál tűzoltó-felszereléseket adnak át a helyi önkéntes alakulatnak. Négy órától erősember-vetélkedő kezdődik, amelyen jelen lesz Darázs Ádám, Magyarország legerősebb embere. Miután rönknyomásban, hordódobásban, golyóemelésben, kalapácstartásban és tűzoltóautó-húzásban megmérettetek az erős emberek, bothúzó bajnokságba is be lehet kapcsolódni. Mindezek mellett a délután folyamán kreatív foglalkozásokba is rész vehetnek a kicsik és nagyok, illetve a tűzoltó felszereléseket is szemügyre lehet majd venni.

Vasárnap déli egy órától meg lehet tekinteni a körzeti labdarúgó-mérkőzést, hattól pedig dísztanácsülés kezdődik a helyi kultúrotthonban, amelyen díszpolgári címet adnak át, filmet vetítenek, valamint Szőcs András Mezítláb múltunk cserépdarabjain című könyvét is bemutatják. Este pedig bálban lehet ropni a táncot.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS