Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Eredményt hirdetett a BGA a 2019-es évi oktatási és kulturális pályázataira

Székelyhon 2019. április 19., 13:12 utolsó módosítás: 2019. április 19., 13:13

Eredményt hirdetett a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. (BGA) a magyar kultúra és oktatás támogatására kiírt 2019. évi központi és regionális pályázatán.

Eredményt hirdetett a BGA a 2019-es évi oktatási és kulturális pályázataira
galéria
Többek között táncházak szervezésére is pályáztak, illetve nyertek a romániai magyar szervezetek. Képünk illusztráció Fotó: Veres Nándor

A magyar oktatás és kultúra támogatása által a kiíró a Magyarország határain kívül élő magyarság szülőföldjén való boldogulását kívánja elősegíteni, figyelembe véve az anyaországgal való sokoldalú kapcsolat ápolását és magyar nemzeti azonosságtudat megerősítését.

E célra a kihirdetett eredmény szerint

a BGA romániai magyar szervezetek számára összesen 168 millió forintot biztosít.

A támogatás legnagyobb része, 119 millió 700 ezer forint a magyar közösség céljait szolgáló kulturális, oktatási programok és ahhoz kapcsolódó tevékenységek lebonyolítására megy. Egy-egy program többnyire 250–300 ezer forintos támogatásból gazdálkodhat, de van példa 400 ezer forintos nyertes pályázatra is. A „vonal fölötti” szervezetek összesen több mint négyszáz programot valósíthatnak meg az elnyert támogatásból.

A BGA által közölt eredmények szerint összesen 37 millió 50 ezer forint fordítható romániai magyar civil szervezetek, egyházi jogi személyek, intézmények működésére, valamint a magyar közösség céljait szolgáló fejlesztések támogatására. E kategóriában 133 pályázatot ítéltek támogatásra jogosultnak.

Pályázni lehetett ugyanakkor a magyar közösség céljait szolgáló írott és elektronikus média, kiadványok támogatására is, e területen pedig 11 millió 250 ezer forint jut a 38 romániai magyar nyertes pályázónak.

Az eredmények megtekinthetők a BGA Zrt. honlapján.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat