Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Erdélyi előadó körúton a Kismamablog szerzője

Szász Cs. Emese 2018. április 12., 12:47
HIRDETÉS

A mai kismamák útvesztőiben gyakori eligazító Vida Ágnes, aki babapszichológusként lett ismert, de újabban anyapszichológiával is foglalkozik. Ezzel a témával is érkezik erdélyi körútra jövő héten.

A magyarországi szakember évente több ezer anyuka kérdéseire válaszolva gyűjtötte össze tapasztalatait Fotó: Énidő.hu

Talán nem is akad olyan anya, aki életében legalább egyszer ne fogalmazta volna meg magában a következő kérdések egyikét: elég jó anya vagyok? Ebben a helyzetben vajon helyesen cselekedtem? Nem okoztam ezzel maradandó károsodást a gyerekem személyiségében? Azok a módszerek, irányok, amelyekkel nevelem, egyengetem az útját, vajon jó irányba terelik őt? Tudok olyan édesanya lenni, amilyen szeretnék? És közben olyan feleség? És nő? Ezen ismerős kérdések tükrében talán értelmét veszti a kérdés, hogy „miért fontos foglalkoznunk az anyaság lélektanával?”

Mert

a gyermeknevelési praktikák és jó tanácsok mit sem érnek, ha az anya nem ismeri saját magát.

Ha lelkiismeret furdalása van, ha szorong, ha depressziós, ha nem képes befelé figyelni és felismerni, mire is van valójában szüksége a gyermekének, mert annyira leköti, hogy mások elvárásainak megfeleljen.

Vida Ágnes baba-, anya- és családpszichológus, a Kismamablog portálon évente több ezer anyuka kérdéseire válaszolva gyűjtötte össze tapasztalatait, könyvei, tréningjei, tanfolyamai szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat is, mint szülőket. Most erdélyi előadókörúton osztja meg tapasztalatait velünk.

A magyarországi szakember Anyapszichológia című előadásában végigvezet a folyamaton, ahogyan a kislányból nő lesz, a nőből pedig anya válik.

Végigkísér az anya belső utazásán a fogantatástól kezdve a várandósságon át a szülésen keresztül egészen a gyermek felnőtté válásáig. És természetesen foglalkozik az anya- gyermek kapcsolat típusaival, legfontosabb kérdéseivel, az anya és gyermeke közti kölcsönhatásokkal is, azzal, ahogyan az anya viselkedése, érzelmei hatnak a gyermekre, láthatatlanul is nevelik őt, ahogyan a gyermek viselkedése visszahat az anyára.

A Piros. Produkció meghívására, a Védem Egyesület közreműködésével ezúttal is gyakorlati példákkal, élethelyzetekkel teli interaktív előadást hoz nekünk, melyben szó esik érzelmekről, fejlődési szakaszokról és arról is, hogyan találd meg az egyensúlyt gyermeked egyénisége, a saját személyiséged és a sokféle módszer között.

HIRDETÉS

Az előadás végén természetesen kérdezni is lehet gyermeknevelésről, szülő-gyermek kapcsolatról, az anyákat foglalkoztató problémákról, illetve a könyv megvásárlására, dedikálására is alkalom nyílik.

Az előadó erdélyi körútját Marosvásárhelyen kezdi, április 16-án, hétfőn 18 órától a Bolyai Farkas Gimnázium dísztermében fog előadni az érdeklődőknek, majd április 17-én Székelyudvarhelyen, 18-án Sepsiszentgyörgyön, 19-én Gyergyószentmiklóson, 20-án pedig Csíkszeredában találkozhatnak vele a téma iránt érdeklődők.

Az előadó

Vida Ágnes baba-, anya- és családpszichológus Budapesten az ELTE-n, majd Németországban és az Amerikai Egyesült Államokban tanult pszichológiát és pedagógiát. Tanácsadó pszichológusként elsősorban szülők keresték meg gyermekeikkel kapcsolatos problémáikkal, ezért már első gyermeke születése előtt beleásta magát a csecsemőlélektanba és az önismeret, valamint a gyermekvállalás-gyermeknevelés közti összefüggésekbe. 2007 augusztusában indította első saját honlapját a Kismamablog.hu-t, ami mindössze fél év alatt rendkívüli sikereket ért el, havonta 280 ezren olvassák, 2011-ben megnyerte a HVG Goldenblog közönségdíját.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS