Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Elsőfokú árvízkészültség van érvényben Hargita és Maros megyében

Simon Virág 2019. július 15., 14:23 utolsó módosítás: 2019. július 15., 18:22
HIRDETÉS

Sárga jelzésű árvízriadó van érvényben Hargita és Maros megyében is hétfőn este 9 óráig. Az elmúlt 24 órában volt olyan település, ahol négyzetméterenként csaknem 40 liter csapadék esett. Dicsőszentmártonban a lezúduló csapadék udvarokat, házakat árasztott el.

Képünk illusztráció Fotó: Pinti Attila

Elsőfokú árvízkészültséget rendelt el az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet az Olt (Hargita, Kovászna és Brassó megye), a Nyárád, a Nagy-Küküllő, a Kis-Küküllő (Hargita, Brassó, Maros, Szeben és Fehér megye), valamint a Tatros (Hargita és Bákó megye) vízgyűjtő medencéjéhez tartozó folyókra.

A riasztás hétfő estig érvényes.

A vízügyi igazgatóság hétfő reggeli adatai szerint az elmúlt 24 órában négyzetméterenként a legtöbb csapadék 39,9 liter/négyzetméterenként Balavásáron esett, Fintaházán is nagy mennyiségű csapadék zúdult le, 37,7 liter, míg Maroshévízen 31 liternyi csapadék volt.

HIRDETÉS

A Maros megyei tűzoltóság sajtószóvivőjétől, Cristian Viragtól megtudtuk, hogy hétfő délelőtt két alkalommal is Dicsőszentmártonba szálltak ki, ahol több magánházat és udvart elöntött a hirtelen lezúduló csapadék. A reggeli órákban hét házból szivattyúzták ki a vizet a Gyümölcsfák negyedből. Később pedig az Avram Iancu utcában levő házak udvarárról és alagsorából pumpálták ki az esővizet.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS