Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Elhagyta a csíkszeredai kórházat egy férfi, keresi a rendőrség

Iszlai Katalin 2020. május 22., 15:46 utolsó módosítás: 2020. május 22., 15:49

Újabb rémhír kapott szárnyra pénteken a közösségi médiában, miszerint megszökött egy fertőzött a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházból. Az valóban igaz, hogy egy férfi elhagyta a kórházat, mielőtt megvizsgálhatták volna, ám a szóban forgó személyt korábban már hazaengedték, mivel két koronavírus-tesztje is negatív eredményt mutatott.

Elhagyta a csíkszeredai kórházat egy férfi, keresi a rendőrség
galéria
Nyomon vannak. A rendőrség tudja, hogy kit keres. Képünk illusztráció Fotó: Pinti Attila

Egyetlen fertőzött sem szökött meg pénteken a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházból – cáfolta a közösségi médiában terjedő híreszteléseket a Székelyhonnak Kiss Edit, a kórház szóvivője. Mint mondta, valóban elhagyta a kórházat egy férfi, mielőtt megvizsgálhatták volna, ám

nem egy fertőzöttről, és nem is egy ismeretlenről van szó.

A csíkszentgyörgyi férfit korábban már beutalták a kórházba koronavírus-fertőzés gyanújával, de miután két teszteredménye is negatív lett, május 19-én hazaengedték. Pénteken azonban ismét jelentkezett a sürgősségi osztályon, a szóvivő elmondása szerint ittasan érkezett és izomfájdalmakra panaszkodott. Emiatt a kórház fertőző betegségeket kezelő és tüdőgyógyászati osztályára küldték, ahol nyilvántartásba vették. Mielőtt azonban megvizsgálhatták és mintát vehettek volna tőle, a férfi az iratait hátrahagyva eltűnt a kórházból. Az esetet jelentették a rendőrségnek.

Gheorghe Filip, a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője megerősítette, hogy keresik a férfit, egyelőre azonban nem sikerült a nyomára bukkanniuk. 

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat