HIRDETÉS

Ejtőernyős hadgyakorlatra készülnek Csíkban

Kömény Kamilla 2017. szeptember 13., 09:56
HIRDETÉS

Ejtőernyős hadgyakorlatot tart a csíkszeredai 01101-es számú katonai egység az elsősorban pálfalvi területeket magában foglaló, de borzsovai parcellákat is érintő Tordavölgye-dűlőben szeptember 26. és október 3. között.

Illusztráció Fotó: Pixabay.com

Erről korábban értesítette a csíkpálfalvi önkormányzatot az érintett hegyivadász alakulat, és segítségüket kérték a terület beazonosításában, a birtoktulajdonosok listájának összeállításában. Ennek eleget is tettek – számolt be Ferencz Csaba. A helyi polgármester hozzátette, az illetékesektől kapott térképen bejelölt parcella a Szent János-templomtól felfelé eső rész, ahol szántók és kaszálók egyaránt találhatók.

Az önkormányzat emellett a kapott értesítést is népszerűsítette, próbálták elősegíteni, hogy minden érintetthez eljusson az információ az eseményről. Arra kérték a helyieket, hogy a megnevezett hét alatt ne tartózkodjanak az említett területen, és leszögezték, hogy a bevetésen részt vevő katonák tájékoztatva vannak a tulajdonjog tiszteletben tartásáról és a környezetvédelmi szabályokról is. Az alakulat tagjai egyébként

HIRDETÉS

minden földtulajdonost felkeresnek, hogy egy beleegyező nyilatkozatot aláírassanak velük,

az adott időszakban pedig biztosítani is fogják a területet – részletezte a községvezető. Mint kérdésünkre elmondta, mindeddig nem volt ehhez hasonló ejtőernyős gyakorlat a településükön, de a havason a hegyivadászok korábban is tartottak gyakorlatokat.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
1 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS