Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

 

Egyre fényesebb a Patkó, de nem csak attól hívogató

Molnár Melinda 2019. december 15., 21:14
HIRDETÉS

Kigyúlt a harmadik gyertya Székelyudvarhely közös adventi koszorúján, és megnyíltak a fénybejárók, amelyek a karácsonyi vásárra nyitnak kaput. Ízes, hangulatos, fűszeres, édes, meleg, otthonos, különleges a kínálat – örömvasárnaptól angyalcsengetésig. Ferkő Andor református lelkipásztor buzdítása: ezen a karácsonyon engedjük be az Úristent, várjuk énekszóval!

Fotó: Veres Nándor

Az ószövetségi adventben a nép mint Messiást, Isten bárányát várta, aki elveszi a világ bűneit, avagy a Juda oroszlánját – szólt a rendezvényt nyitó szentírási gondolat. Ferkő Andor lelkipásztor a tevékeny várakozást helyezte előtérbe Dsida-i értelemben: tekintet nélkül mondogatni kell a vigasztaló igét, bármely körülményben. A költemény harminc évvel ezelőtt Temesváron is elhangzott... Jelen adventünkben mi is várjuk a Bárányt, aki elveszi a világ bűneit, és az oroszlánt, aki harcol és győzni fog.

Dicsőség mennyben az Istennek!

A Reforáció 500. évfordulójára alakult Fundamentum zenekar hitvallása, a hit alapja Jézus Krisztus. Gyere el a jászolhoz – szólt nyitó daluk, majd a Szeretethimnusz csendült fel. Útravalójuk: tekintsünk fel az égre, lássuk meg a világ világosságát. Örök igazság, hogy árnyék mögött fény ragyog, nagyobb mögött még nagyobb – énekelték a szívekbe Gyökössy Endre megzenésített versét.

Fotó: Veres Nándor

Miután felgyúlt az öröm lángja az adventi koszorún, Gálfi Árpád polgármester örömének adott hangot, hogy egyre többet ülünk össze a Márton Áron téren. A szerre gyúló gyertyák közelebb visznek a szent karácsony ragyogó fényességéhez, és közös élményünk lehet a várakozás. Összeköt valami titkos erő és szent pillanat. Jelesül, hogy kétezer éve kizökkent az idő a kerekéből, megnyílt az Ég.

Szeretethidak

Ma is lélekben átjárható híd ível Isten és az ember között. A szent időben a lelkünkben megnyíló érzékenység és a túlcsorduló szeretet jó lenne, ha velünk tudna maradni az ünnepen túl is.

Fotó: Veres Nándor

A város elöljárójának a hálaadása Istennek szólt, hogy sok mindent meg tudtunk valósítani terveinkből, és a továbbiakhoz is az Ő segítségét kérte. Végül köszönetet mondott munkatársainak, akiknek sok munkája van ebben a karácsonyi vásárban. Reményteli várakozást és Isten áldását kérte Székelyudvarhelyre.

Az est további részében a székelykeresztúri Pipacsok Néptáncegyüttes karácsonyi műsorát nézhette meg az együtt várakozó sokaság.

Jó időt a vásárosoknak!

Míg körbejártuk a vásárt, megéreztük, fényesedik a tér, de igazán széppé a találkozásoktól és az együttléttől válik. Amit a közel hatvan őstermelő avagy kézműves kínál, bennünket, itthonunkat tükrözi, a házi finomságok bármelyikét letehetjük ünnepi asztalunkra, és bízvást választhatunk a portékák közül, nem kell pironkodnunk miatta az angyalváró fánk körül.

HIRDETÉS

Látogassanak el a székelyudvarhelyi karácsonyi vásárra; válasszanak a színpadi kínálatából kedvükre valót, mutatja az esemény Facebook-oldala. Majd advent negyedik vasárnapján délután öt órakor Mezei Ödön baptista lelkipásztor és a körzet baptista gyülekezeteinek kórusa hangol karácsonyvárásra a Márton Áron téren.

Videó: Veres Nándor
Fotó: Veres Nándor
Fotó: Veres Nándor
Fotó: Veres Nándor
Fotó: Veres Nándor
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS