Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

 

Egyedi építésű autók és motorok a minifocipályán

Fülöp-Székely Botond 2019. május 11., 22:09

Másodjára szervezte meg az Erdélyi Custom Festet Székelyudvarhelyen a Daimler MC és a Transylvanian Speedshop, így számtalan egyedi készítésű motorkerékpárral és autóval telt meg szombaton a minifocipálya. A vasárnap estig tartó rendezvényen több műhely munkatársaival találkozhatunk, de akár vásárolni vagy csak egyszerűen nézelődni is lehet.

Fotó: Barabás Ákos

A fesztivál célja, hogy a világ többi részéhez hasonlóan Erdélyben is megmutathassák tehetségüket a különböző műhelyek, valamint a motor- és autóépítéssel foglalkozó emberek – fejtette ki portálunknak László Zsolt (Csolek), a Daimler MC elnöke. Mint mondta,

a rendezvényen látható járművek átépítése inkább optikai szempontból érdekes, nem a sebességüket növelték a szakemberek.

Fotó: Barabás Ákos

Összesen huszonhat egyedi motorkerékpárt csodálhatnak meg az érdeklődők, amelyek között eladó is van. Mindemellett a motorozáshoz köthető vagy éppen iparművészeti tárgyakat is lehet látni a standokon.

HIRDETÉS

Olyan embereket láttunk szívesen a kiállítók között, akik valami nem hétköznap, egyedi dolgot szerettek volna bemutatni

– magyarázta László, akinek nem titkolt vágya, hogy idővel világszínvonalúvá fejlesszék a rendezvényüket.

Fotó: Barabás Ákos

Az autókról Jürgen Hausdorfot, a Tarnsylvaninan Speedshop tulajdonosát, a rendezvény másik szervezőjét kérdeztük, aki maga is elhozta néhány saját építésű járművét. Ezek között volt például egy forgalomba íratott Shelby Cobra is. Rámutatott, nagyjából tizenöt járgányt tekinthetnek meg a minifocipályára látogatók.

Fotó: Barabás Ákos

Az autók több különböző műhely munkáját dicsérik. Hausdorf hangsúlyozta, az volt a cél, hogy ne olyan járműveket állítsanak ki, amelyeken egyszerű módosításokat hajtottak végre tulajdonosaik, hanem valóban fantáziadús átépítésekről legyen szó. Éppen ezért

az autókon látszik is, hogy akár több évig dolgoztak rajtuk a szakemberek.

Fotó: Barabás Ákos

A rendezvény lényege, hogy a műhelyek munkatársai megmutathassák munkájuk gyümölcsét, új kapcsolatokat szerezhessenek és egy jót bulizzanak közösen a látogatókkal – szögezte le a szervező.
„Engem is egy hasonló eseményen fertőztek meg az autók és most egy betegség végső tüneteit láthatjátok” – jegyezte meg viccesen Jürgen Hausdorfot.

Fotó: Barabás Ákos

A szervezőktől egyébként azt is megtudtuk, hogy a rendezvény részeként vasárnap délután jutalmakat is kiosztanak a legszebb járműveket bemutató kiállítók között, hiszen ezzel szeretnék motiválni őket a tevékenységük folytatására.

Fotó: Barabás Ákos

Egy igazi különlegesség az Anarchy Custom műhely által épített Harley Davidson Fotó: Barabás Ákos
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS