Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

 

Egy színpadon az Anna and the Barbies-zal

Péter Beáta 2018. november 25., 19:04
HIRDETÉS

Óriási buli és nagy megtiszteltetés volt Magyarország egyik legnépszerűbb bandája, az Anna and the Barbies előzenekaraként fellépni – mutatott rá Buzási Marót Örs, a Wrepperz basszusgitárosa. Az Anna and The Barbies együttes erdélyi turnéjának első állomása Nagyváradon volt.

HIRDETÉS

Fotó: Forrás: Wrepperz zenekar

Erdélyi turnéra indult az Anna and the Barbies zenekar, ezt megelőzően az Erdélyi Médiatér Egyesület a SoundCam stúdióval közösen olyan zenekarok jelentkezését várta, amelynek tagjai úgy érzik,

tudnak valami olyant, amit senki más, és akik nem félnek megmutatni magukat, képesek a tömeg arcába ordítani mondanivalójukat.

A felhívásra a pszichedelikus és funky rockot játsztó, nagyváradi Wrepperz zenekar tagjai is jelentkeztek, ők léphettek fel csütörtökön a magyarországi formáció előzenekaraként a Moszkva kávézóban.

Megtetszett nekünk az, ahogyan meghirdették, hogy jönnek a mi városunkba, és az előttük koncertező zenekar számos lehetőséget kap.

De igazából ezek nélkül is nagyon örültünk annak, hogy egy ilyen nagy banda előtt léphetünk fel. Főleg ez motivált, hogy jelentkezzünk. Mi nagyon élveztük, láthatóan a közönség is, sokan voltak és jó volt a buli. Nagyon nem izgultunk, de nagy megtiszteltetés, hogy egy ilyen zenekar előtt felléphettünk, jó érzés volt. A koncert után beszélgettünk velük, végig kedvesek voltak, pozitív élmény volt nagyon”– magyarázta lelkesen a basszusgitáros a koncert után.

Fotó: Forrás: Wrepperz zenekar

A fellépés mellett heti belépőt és sátorhelyet is kapott a Wrepperz az Anna and the Barbies saját fesztiváljára, a Woodstock az Ugaronra, emelett profi stúdiófelvételt készítenek nekik, ugyanakkor hasznos tanácsokkal is ellátták az ifjú zenészeket, amikor a koncert után a két zenekar tagjai leültek beszélgetni.

Megdicsértek minket, és tanácsokat, tippeket adtak. Mindenképp megérte jelentkezni, jó volt egy profi zenekar előtt fellépni.

Még egy alkalommal előzenekaroztunk egy együttesnek, az is jól sikerült, de amikor megtudtam, hogy az Anna and the Barbies előzenekara lehetünk, mondtam: wow, ez azért valami! Azt szeretem bennük, hogy eredeti banda, ritka, hogy valaki valami egyedit fel tudjon mutatni. Ők sok mindenben egyediek, például, ahogy kiállnak a koncertre, amilyen energiákat mozgatnak, hogy ennyire merészek”– sorolta Örs.

A Wrepperz zenekar 2016-ban alakult, a mostani felállásban egy éve játszanak, azóta mintegy tizenöt fellépésük volt. Nemrégiben egy tehetségkutatón különdíjban részesültek. A basszusgitáros úgy véli:

egy fiatal zenekar is tud érvényesülni, ha minőségi zenével áll elő.

„A kocsmák és a helyek, ahol eddig felléptünk, nagyon nyitottak voltak. Az elején azt hittem, nem fog senkit érdekelni a zenénk, mert kis banda vagyunk. De sok pozitív élményünk van, eddig nagyon kedves volt velünk mindenki, jól fogadtak, pozitív kritikákat kaptunk. Sok helyen még fellépési díjat is adtak, ez nekünk nagy dolog. Mi saját számokkal lépünk fel, ez is sokat számít.”

A zenekar tagjai: Szatmári Loretta – énekes, Laczikó Succhiatti Dominik – gitáros, Egei Ádám – dobos, Buzási Marót Örs – basszusgitáros.

A turné további állomásai:
november 28. – Kolozsvár, Form Space; vendég: 3AD
november 29 – Székelyudvarhely, Stúdió Mozi; Nőileg és az Anna and the Barbies, beszélgetés: Amikor a nő
november 30. – Csíkszereda, Grund; vendég: Szuverén Krú
december 1. – Sepsiszentgyörgy, Szimpla; vendég: Crazy Plumbers
december 2. – Brassó, Temple Pub; vendég: Midnight Buzz
Fotó: Silviu Filip/Moszkva Kávézó
Fotó: Silviu Filip/Moszkva Kávézó
Fotó: Silviu Filip/Moszkva Kávézó
Fotó: Silviu Filip/Moszkva Kávézó
Fotó: Silviu Filip/Moszkva Kávézó
Fotó: Silviu Filip/Moszkva Kávézó
Fotó: Silviu Filip/Moszkva Kávézó
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS