Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Egy kovásznai nő is megfertőződött a koronavírussal

Székelyhon 2020. március 11., 16:23 utolsó módosítás: 2020. március 11., 17:06
HIRDETÉS

Újabb három koronavírusos megbetegedést igazoltak Romániában – jelentette be szerda délután a Stratégiai Kommunikációs Csoport.

Egy kovásznai nő is megfertőződött a koronavírussal
galéria
Képünk illusztráció Fotó: 123RF

Egyikük egy 35 éves kovásznai nő, aki március 8-án tért vissza Olaszországból és azóta lakhelyi elkülönítésben volt, egy 31 éves bukaresti férfi, aki szintén házi karanténban volt, és egy 55 éves bukaresti férfi, aki egy korábbi koronavírusos megbetegedésben szenvedő férfi kontaktszemélye volt – írja az Agerpres.

Ezekkel együtt 35 személynél mutatták ki a fertőzést Romániában.

Egy 53 éves kovásznai nő esetében igazolták vissza szerdán a koronavírus-fertőzést – tájékoztatott a Kovászna megyei prefektúra. A nő március 8-án tért haza Olaszországból, azóta házi karanténban van. A leleteiből a bukaresti Matei Balş Országos Járványtani Intézet igazolta vissza a koronavírus-fertőzést. Iulian Todor Kovászna megyei prefektus arról tájékoztatott, hogy az asszonyt még szerdán a kolozsvári járványkórházba szállítják. Kovászna megyében még két személy van karanténban, az ő leleteiket is elküldték a bukaresti intézetbe. Ugyanakkor 66 személy van otthoni elkülönítés és felügyelet alatt, mert fertőzött területekről érkeztek.
Arafat: 4000 euróra bírságolhatják, akik nem tartják be a rendelkezéseket

4000 eurós bírsággal sújtják azokat a személyeket, akik nem tartják be az otthoni elkülönítésre vonatkozó rendeletet, és a bírság többször is kiróható, ha az illető személy több ízben vét a szabály ellen, jelentette ki szerdán Raed Arafat, az országos vészhelyzeti főigazgatóság vezetője.

„A bírság értéke 4000 euró. Ha szükséges, többször is kiróható ugyanazon, otthoni elkülönítésben levő személyre, ha többször elkapják, hogy elhagyja a lakását.

Hunyad megyében két személyt bírságoltak meg, mert azt nyilatkozták, hogy Olaszország vesztegzáron kívüli vidékéről érkeznek, de a vizsgálatok során kiderült, hogy éppen a koronavírus által érintett térségből jöttek.

Két Călăraşi megyei személy azt nyilatkozta a határnál, hogy otthoni elkülönítésbe mennek, de mindeddig nem érkeztek meg lakhelyükre” – fejtette ki Arafat a belügyminisztérium székhelyén tartott sajtótájékoztatón.

HIRDETÉS

A határrendészet figyelemmel követi az útmegszakítással Romániába érkező légi járatokat, az utasok nem tudják eltitkolni a hatóságoktól, hogy melyik országból indultak – figyelmeztetett.

Kedden az országba érkezők közül többen is megpróbáltak kibújni a karantén kötelezettsége alól

 – mondta még Arafat, hangsúlyozva, hogy senkivel sem tettek kivételt. „Megkérem a járvány sújtotta térségekből érkező személyeket, hogy értsék meg ezt a dolgot.

Nem tehetünk kivételt senkivel. A gyermekes családoknak olyan szobákat biztosítottunk a karanténhelyiségekben, ahol együtt lehet a család

– fűzte hozzá Arafat.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
2 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS