Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

DokLavina: csütörtökön jön a második hullám

Kovács Eszter 2019. szeptember 12., 15:03

Nemzetközileg elismert dokumentumfilmekkel és valódi zenei csemegével rukkolt elő a Lavina Arts & Lifestyle Egyesület: a programok Székelyudvarhelyen és Székelykeresztúron zajlanak.

DokLavina: csütörtökön jön a második hullám
galéria
Képkocka az Egy nő fogságban című filmből • Forrás: DokLavina

Telt házas volt a DokLavina névre keresztelt eseménysorozat első két vetítése: Az egy nő fogságban című, Tuza-Ritter Bernadett rendezte felkavaró alkotás világpremierje az amszterdami IDFA-n volt, de a film volt az első egész estés magyar alkotás, amely bekerült a Sundance Filmfesztivál versenyprogramjába.

A helybéli filmesek, Simó Ibolya, László Barna és Jakab Ervin, valamint Simó Á. Tekla, Cári Tibor zeneszerző létrehozta egyesület célja, hogy olyan összművészeti programokat szervezzenek Székelyföldön, amelyek inspirálók lehetnek a helybéliek számára.

Másodszorra csütörtök este fél héttől lesz vetítés a székelyudvarhelyi moziban: Zurbó Dorottya Könnyű leckék című filmét láthatja a nagyérdemű, amelyet közönségtalálkozó is követ az alkotókkal (pénteken este szintén fél héttől Székelykeresztúron is vetítik a filmet). 

{A}

A lavina jövő csütörtökön zárul: akkor szintén este fél hétkor vetítik a Ghetto Balboa című filmet Székelyudvarhelyen, majd pénteken Székelykeresztúron. A DokLavina nyitás, szárnypróbálgatás, a Lavina Egyesület azonban jövőre is terveket szövöget: a filmes-zenés programot már bejegyezték a naptárba, de összművészeti és filmes tábort, valamint gyermekeknek szánt programokat is terveznek.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS