Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
HIRDETÉS

Csíkszentmárton megtámadja a mojnesti kataszteri hivatal döntését

Székelyhon 2019. június 24., 20:27

Levélben értesítette Csíkszentmárton önkormányzatát a mojnesti kataszteri hivatal, hogy telekkönyvezték az úzvölgyi temetőt a Bákó megyei Dormánfalva tulajdonaként. A telekkönyvezésre benyújtott kérésről is értesítették a csíkszentmártoniakat, a Hargita megyeiek a rendelkezésre álló 15 nap alatt megtámadták azt, ennek ellenére megtörtént a telekkönyvezés.

Csíkszentmárton megtámadja a mojnesti kataszteri hivatal döntését
galéria
Fotó: Pinti Attila

A Hargita megyei önkormányzat sajtóosztályának beszámolója szerint a törvényes lehetőségeket kihasználva ezt ismét megtámadja Csíkszentmárton önkormányzata, a következő lépés pedig a perbe hívás lesz. Erről és a további teendőkről egyeztetett hétfőn az úzvölgyi haditemető ügyében Hargita Megye Tanácsának illetékes munkacsoportja, melynek ülésére meghívást kapott Gergely András, Csíkszentmárton polgármestere is.

Ismét felszólítják a Bákó megyei prefektust, hogy állítson le mindenféle intézkedést az úzvölgyi temetővel kapcsolatosan, hiszen már hamarabb meg kellett volna tegye, így pedig törvénytelenséget törvénytelenségre halmoznak, és így a prefektus is bűnrészessé válik – mondta Borboly Csaba, a megyei önkormányzat elnöke. Hozzátette, magánszemélyként a 2001/544-es, a közérdekű információkhoz való hozzáféréshez vonatkozó törvény értelmében tájékoztatást kér a prefektustól, illetve bejelentést tesz a június 6-ai dulakodás miatt.

A kataszteri hivatalnak is írnak, ugyanis nemcsak formai szempontból, hanem jogilag is kellett volna vizsgálja a telekkönyvezésre vonatkozó dokumentáció helyességét.

Továbbá ismét levelet küldenek azoknak az intézményeknek, amelyeknek írtak korábban is az ügyben, de nem válaszoltak, mint a honvédelmi minisztérium, a Hősök Emlékének Országos Hivatala (ONCE), a bukaresti és a kolozsvári történelmi egyetemek – hangzott el a megbeszélésen. Ebben értesítik az intézményeket arról, hogy súlyosbodik a helyzet (június 6-ai események), és kérik, hogy segítsék az ügy megoldását.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat